Viime yön olympiakoriksen kohokohta oli naapurusten Brasilian ja Argentiinan kohtaaminen. Jännittävien vaiheiden jälkeen voiton vei Argentiina. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Espanja ja Nigeria.

Argentiinan ja Brasilian ottelu venyi aina toiselle jatkoajalle ennen kuin Argentiina käänsi pelin itselleen 111-107-lukemin. Brasilia oli lähellä voittoa jo varsinaisella peliajalla, kun se johti toiselta neljännekseltä saakka ottelua aina neljännen neljänneksen viimeisille sekunneille, kunnes Andres Nocioni upotti kolmosen sukkaan pari sekuntia ennen loppua tuoden Argentiinan tasoihin ja jatkoajalle. Ensimmäisen jatkoajan jälkeen peli oli edelleen tasan, vaikka molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu viime hetkillä. Toiselle jatkoajalle Argentiina sai loistoalun, kun se karkasi kuuden pisteen johtoon Facundo Campazzon kahdella kolmosella eikä Brasilia saanut enää kurottua eroa umpeen. Campazzo heitti 33 pistettä, mutta Nocioni pisti vieläkin paremmaksi 37 pisteellä. Brasilialta Nene nosteli 24 pistettä.

Espanja murskasi tappioitta tähän asti pelanneen Liettuan peräti 109-59. Liettua peluutti miehistöään leveällä rintamalla, sillä joukkue on jo jatkopaikkansa varmistanut. Espanja sen sijaan tarvitsi ottelusta voiton eikä antanut Liettualle missään vaiheessa siimaa. Pau Gasol oli jälleen Espanjan ykköstykki 23 pisteellä ja Nikola Mirotic kasasi 17 pinnaa. Liettuan tehoista vastasivat 17 pistettä heittänyt Mindaugas Kuzminskas ja pisteen vähemmän kerännyt Mantas Kalnietis.

Nigeria otti avausvoittonsa yllätettyään Kroatian 90-76. Kroatia johti vielä avausneljänneksen jälkeen, mutta toisella Nigeria otti pelin haltuunsa ja eteni aina voittoon saakka. Michael Umeh (19) ja Josh Akognon (18) olivat Nigerian parhaat pistemiehet ottelussa. Kroatia lepäsi Bojan Bogdanovicin tehojen (28) varassa.

Lohkossa Argentiina ja Liettua ovat jo jatkopaikkansa varmistaneet, mutta viimeisissä otteluissa ratkotaan kaksi muuta jatkajaa.