Lokakuun alussa alkavaan Korisliigaan valmistautuva Lapuan Kobrat alkaa hiljalleen saada viimeisiäkin palikoitaan kasaan. Kobrien pelinteosta vastaa ensi kaudella 191-senttinen ja 28-vuotias takamies Mario Edwards.

Edwards kuului viime kaudella Loimaan Bisonsien riveihin, mutta jäi alkukaudesta vähälle vastuulle. Edwards pelasi loppukauden Slovakiassa, jossa miehen tehot olivat reippaat kahdeksan pistettä, neljä levypalloa ja neljä syöttöä ottelua kohden.

– Viime kauden alussa Mario oli tosiaan joukkueessamme Loimaalla, mutta hänellä oli sitkeä loukkaantuminen ja hän ei siksi pelannut niin paljon kuin ajattelimme. Mario meni kesken kauden Slovakiaan ja pelasi aluksi väkisin, vaikka vamma selvästi vaivasi. Kun vamma parani, alkoi hän kauden loppua kohti pelata niin kuin odotan hänen Lapualla pelaavan, Kobrien päävalmentaja Damion Dantzler pohtii Kobrien sivuilla.

– Mario on kookas ”combo guard”. Hän pelaa paikkoja yksi ja kaksi. Ja koska hän on hyvä heittäjä, niin pystyy jopa kolmosta tarvittaessa pelaamaan. Mario on iso, vahva ja urheilullinen pelintekijä. Ennen kaikkea hän on hyvä tyyppi, joka uhraa omia tilastojansa muiden puolesta. Sellaista ominaisuutta arvostan takamiehessä eniten, Dantzler kehuu.

Kobrilla on nyt Edwardsin lisäksi kasassa sopimukset Ville Turjan, Marius van Andringan, Damon Williamsin, Stephen Hurtin, Jussi Turjan, Tuomas Viertolan ja Jamal Jonesin kanssa.

– Kokoonpanomme viimeinen amerikkalainen on yllätys. Ja luulisin, että hyvä sellainen lapualaisille, Dantzler heittää.

– Sen lisäksi saamme vielä ainakin yhden kotimaisen, hänkin on meille todellinen vahvistus. En halua sanoa näistä sen enempää. Sen voin sanoa, että Damonin sopimuksen julkaisu on selvästi lisännyt vapaiden pelaajien kiinnostusta seuraamme.

– Tähän asti kaikki on mennyt joukkueen kasaamisessa aika lailla suunnitelmien mukaan, sillä kokoonpanomme on rakenteellisesti juuri sitä, mitä halusinkin. Osaset täydentävät toisiaan, Dantzler tarkentaa.