Kataja on tehnyt sopimuksen kolmannen ulkomaalaisvahvistuksensa kanssa, kun Byron Wesley on allekirjoittanut sopimuksen joensuulaisten kanssa.

23-vuotias amerikkalaispelaaja aloittaa toisen ammattilaiskautensa joensuulaisen Kataja Basketin paidassa. Ensimmäisellään 196-senttinen takamies-laituri esiintyi NBA:n kehitysliigassa, sen mestariksi keväällä pelanneessa Sioux Falls Skyforcessa. Yliopistouransa aikana Wesley edusti sekä Southern Californian että Gonzagan opinahjoja. Sopimuksessa on syyskuun loppuun saakka kestävä koeaika.

Wesleyn ensimmäinen ammattilaiskausi oli Sioux Falls Skyforcen voittamasta NBA D-League -mestaruudesta huolimatta tilastojen valossa vaisuhko. Vastuuta tuli 13 ottelussa keskimäärin 8 minuuttia missä ajassa tilastoihin kirjattiin lukemat 2,8 pistettä ja 1,7 levypalloa. Pelitilanneheittotarkkuus oli erinomainen 62 % (16/26).

Lukioaikoinaan yhdeksi Kalifornian lupaavimmista koripalloilijoista arvostettu Wesley valitsi vuonna 2011 yliopistokseen USC:n (University of Southern California), jossa opiskeli ja pelasi kolme kautta. Oma peli sujui, mutta joukkue ei menestynyt. Kolmas ja viimeinen USC-kautensa (2013-14) tuotti hienot tilastot 17,8 pistettä, 6,4 levypalloa ja 2,3 syöttöä.

Koska Wesley oli saanut opintonsa valmiiksi, oli hänellä NCAA:n sääntöjen perusteella mahdollisuus vaihtaa koulua neljänneksi yliopistovuodeksi ilman, että menettäisi pelikelpoisuutensa. Uusi koti löytyi USA:n luoteisosassa sijaitsevasta Washingtonin osavaltiosta, Spokanen kaupungista, Gonzaga Universitysta.

Gonzaga Bulldogs -kausi 2014-15 pitikin sitten sisällään myös maukkaita voittoja. Paitsi että joukkue voitti West Coast -konferenssin mestaruuden, Wesley pääsi ensi kertaa yliopistourallaan pelaamaan NCAA:n lopputurnaukseen. Pelkästä osallistumisesta ei tarvinnut puhua, sillä Bulldogs raivasi tiensä aina maan kahdeksan parhaan yliopiston joukkoon. Voittokulun päätti vasta tuleva mestari Duke. 35 voittoa yhden kauden aikana oli Gonzaga-historian paras noteeraus.

Wesley oli aloitusviisikossa kauden jokaisessa ottelussa (38 kpl). Peliaikaa hän sai keskimäärin 27 minuuttia tehtaillen tilastot 10,6 pistettä, 4,7 levypalloa, 2,3 syöttöä ja 1,0 riistoa. Hänet valittiin konferenssinsa kakkostähdistöön.

– Tapasin Wesleyn henkilökohtaisesti tänä kesänä. Kyseessä on vahvarakenteinen pelaaja, joka pystyy tekemään kentällä monia eri asioita, päävalmentaja Greg Gibson kertoo Katajan sivuilla.

– Luontaisten pelipaikkojensa 2 ja 3 lisäksi häntä voi peluuttaa jopa ”pointtina”, jos sellainen tarve tulee.