Karhu kohtasi perjantaina harjoitusottelussa Korihait. Sarjanousija Korihait oli ottelussa lopulta vahvempi 83-77-numeroin. Karhun valmennusjohtoon kuuluvan Jussi Laakson mukaan pelissä nähtiin kuitenkin myös hyviä elementtejä.

Karhu aloitti pirteästi. DeVaughn Washington (20/9) oli pitelemätön ja tehtaili muutamaan minuuttiin 9 pistettä, siivittäen vieraat 13-2 johtoon. Korihait saivat hieman juonesta kiinni, joten eka kymppi päättyi numeroihin 7-15.

– Pelin ensimmäiset viisi minuuttia oli juuri sitä, mitä toivomme näkevämme tulevalla kaudella paljon – aktiivista kovan intensiteetin tekemistä molemmissa päissä kenttää. Uskon loistavien kauhajokelaisfanien saavan vielä nauttia kaudella useasti kovista ja vauhdikkaista suorituksista, Laakso mietti seuran sivuilla.

Hiljalleen Korihait nousi peliin mukaan ja lopulta puristi ohi Karhusta voittoon.

– Intensiteettimme heilahteli kuitenkin vielä liikaa, jolloin Korihait pääsivät pelaamaan omalla mukavuusalueellaan. Peli oli erittäin hyvä meille, koska saimme paljon asioita selville, joita meidän täytyy opetella niin harjoituksissa kuin tulevissa harjoitusotteluissakin.

Laakson mukaan peli palveli hyvin joukkueen valmistautumista kohti noin kuukauden päästä alkavaan Korisliigaan.

– Siihen nähden, että olemme olleet yhdessä käytännössä neljä päivää, ottelun sisältä löytyi paljon positiivisiakin asioita. Ajoittainen vauhtimme ja nopeat hyökkäyksemme oli parempaa kuin viime kaudella kertaakaan. Selkeästi tämän kauden joukkue pystyy sisäistämään haluttuja asioita kiitettävän nopeasti, joka tulee näkymään jatkossa varmasti parempana joukkuepelinä. On ihan inhimillistä, ettei yhteinen sävel vielä ole ihan uomissansa. Ollaan vasta ns. tutustumisvaiheessa.

– Tästä siis jatkamme harjoitushalliin ja seuraavan kerran lyömme pelivermeet niskaan tiistaina, kun Karhuluolaan astuu vastustajaksi Umeå. Tervetuloa sankoin joukoin paikalle ihastelemaan, kun palloa lyödään alaspäin, Laakso toivoi.