Venäjä varmisti paikkansa EM-kisoissa – suomalaisvalmentajalle upea voitto

EM-karsintojen neljännet pelit pelattiin lauantaina ja hiljalleen lohkojen tilanne alkaa hahmottua. Kuusi joukkuetta jatkaa edelleen puhtaalla pelillä.

Belgia otti neljännen voittonsa A-lohkossa, kun se voitti vieraissa Kyproksen selvästi 72-55. Samanaikaisesti Sveitsi yllätti Islannin 83-80 ja näin Belgia on jo lähes käytännössä varmistanut itselleen paikan EM-kisoissa.

Pieti Poikolan valmentama Tanska otti ensimmäisen voittonsa sitten vuoden 2013, kun se yllätti kotonaan Saksan. Entistä maukkaamman voitosta tekee sen, että Tanska punnersi sen kolmen jatkoajan jälkeen. Ottelun lopussa tulostaululla olivat lukemat 106-102. Hollanti sen sijaan nousi lohkon kärkipaikalle 75-61-voitolla Itävallasta. Lohkossa on vielä kaikki auki, mutta Hollanti pitää kärkipaikkaa Saksan ja Itävallan seuratessa perässä.

Venäjä varmisti ensimmäisenä maana paikkansa EM-kisoissa, kun se voitti Bosnia-Hertsegovinan 78-67. Kolmen maan lohkossa Venäjä on voittanut kaikki kolme otteluaan.

Puola on lähellä kisapaikkaa lohkossa D, kun se voitti vieraissa Portugalin 81-74. Viro sen sijaan hävisi vieraissa Valko-Venäjälle 63-79. Puola johtaa lohkoa puhtaalla pelillä.

E-lohkossa Slovenia otti neljännen voittonsa kukistettuaan Kosovon 91-81. Lohkon toisessa ottelussa Ukraina voitti Bulgarian 72-67.

F-lohkossa Montenegro jatkaa voittojen tiellä voitettuaan Slovakian selvästi 99-62. Georgian kisahaaveet pysyivät elossa selvällä 84-64-voitolla Albaniasta.

G-lohkossa Unkarin kisapaikka on sinettiä vaille selvä, kun se kirjautti neljännen voittonsa kukistettuaan Iso-Britannian vieraissa 88-80. Makedonia sen sijaan voitti omassa ottelussaan Luxemburgin 82-74.

EM-karsinnat jatkuvat keskiviikkona.

Ottelut ja lohkojen tilanteet


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.