207-senttinen laituri Ilmari Toikkanen siirtyi kesän aikana Pussihukista (div1b) Kouvojen vahvuuteen. Hän ei ole kuitenkaan vielä päässyt joukkueen kanssa tositoimiin loukkaantumisen takia. Kuntoutus on kuitenkin hyvässä vauhdissa.

19-vuotias nuorukainen sai korisoppinsa Sykki ry:ssä, mutta A-poikien joukkueeseen siirtyessään myös osoite vaihtui. Toikkanen siirtyi volttilähdöllä Helsingin kautta Vantaalle jossa nuorimies pelasi PuHu junioreita edustaen A-poikien SM-sarjaa ja kaksi kautta miesten divari B:ssä. Viimeisellä PuHu-kaudellaan hän tehtaili tehoikseen keskimäärin 4.2 pistettä ja 4.4 levypalloa 16 peliminuutissa.

Toikkanen on asunut uudessa kotikaupungissaan Kouvolassa nyt jo jonkin aikaa. Harjoituksiin Ilmari ei ole vielä loukkaantumisen vuoksi päässyt, mutta Mansikka-ahon katsomon muoviset kuppituolit ovat tulleet erittäin tutuiksi.

– Olen nyt asustellut Kouvolassa parisen kuukautta, ja tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin ilman mitään suurempia sekaannuksia, tosin kerran olen jo unohtanut avaimet sisälle. Treeneissä pelataan kovaa ja peli näyttää todella nopealle, mutta uskon pysyväni muiden perässä, kunhan ensin saan nilkkani kuntoon. Kovasti kyllä tekisi mieli nytkin jo päästä muiden sekaan treenaamaan. Kaupunkiin en ole paljoa ehtinyt vielä tutustumaan, sillä suurin osa ajasta menee treenejä katsellessa ja oheisharjoituksissa. Joukkueessa on erittäin mukava ilmapiiri ja kaikkien kanssa tullaan hyvin juttuun, Toikkanen kertoo Kouvojen sivuilla.

Toikkanen loukkasi nilkkansa kesällä ja joutuu katselemaan pelejä sivusta vielä parin kuukauden ajan.

– Kesä alkoi suurin odotuksin. Viime kauden päätteeksi aloin treenata vakituisemmin kaksi kertaa päivässä sekä PuHun treeneissä, että Tuomas Iisalon kanssa, joista pikku hiljaa siirryin käymään Märskyssä U20-maajoukkueen avoimissa harjoituksissa. Maajoukkueleiritys alkoi hyvissä merkeissä, mutta leirin viimeisinä päivinä oikeassa nilkassa alkoi tuntua kovaa kipua mikä sitten johtuikin veneluun rasitusmurtumasta. Rasitusmurtuman takia harjoittelu siirtyi Jesse Talikan johdolla punttisalin ja muiden oheisharjoitusten pariin. Tällä hetkellä en rasitusmurtumani takia pääse vielä joukkueen kanssa parketille juoksemaan ja harjoittelemaan. Treeneihin parketin puolelle tulen todennäköisesti osallistumaan lokakuun puolella ja toivon, että marraskuun aikana pääsisin jo pukemaan Kouvojen peliasua ylle.

Nilkkavamma haittaa suuresti Toikkasen valmistautumista tulevaan kauteen, mutta nuori mies lähtee lunastamaan itselleen pelipaikkaa joukkueesta.

– Kauden alkuun ei ole enää paljon aikaa. Henkilökohtaisesti minulle tärkeintä olisi saada nilkka kuntoon sekä päästä sellaiseen fyysiseen kuntoon, että kentällä kokisin auttavani joukkuettani. Kaudelta odotan paljon kovia pelejä, joita onkin varmasti luvassa. Tulevalla kaudella tulen pelaamaan pääsääntöisesti Korikouvojen joukkueessa, mikä on tällä hetkellä minulle erinomainen paikka saada kokemusta ja itseluottamusta. Tulevilta vuosilta Kouvoissa odotan kovaa treeniä sekä paljon hyviä ja kovatasoisia matseja, jotka kehittäisivät minua mahdollisimman paljon pelaajana niin henkilökohtaisesti kuin joukkuepelaajanakin. Pääpainona ja tavoitteenani on pelata tulevaisuudessa Kouvojen edustusjoukkueen paidassa ja sen eteen olen valmis tekemään töitä, Toikkanen tähdentää.

Toikkasen haastattelu luettavissa kokonaisuudessaan Kouvojen sivuilta.