Ensi keskiviikon Korisliigan avaukseen valmistautuva Salon Vilpas solmi alkuviikosta mieluisan pelaajasopimuksen. Susijengin heittävä takamies Mikko Koivisto (29) liittyy tiistaina Vilppaan kokoonpanoon ja kokenut kolmostykki nähdään viikinkien riveissä jo perjantaina, kun Vilpas kohtaa viimeisessä harjoitusottelussaan Seagullsin Kisahallissa.

194-senttinen Koivisto on Suomen Susijengin vakiokalustoa ja vuosikausia ulkomaankenttiä kiertäneellä takamiehellä on Korisliigapelejä alla 206. Hänen aiemmat seurat kotoisesta liigasta ennen Vilpasta ovat PuHu, ToPo, Bisons ja Karhu. Ulkomaan keikat ovat suuntautuneet USA:han (2006-2010 NCAA1/ UNC Greensboro), Saksaan (2014-2015 Frankfurt) ja Turkkiin, jossa hän saavutti EuroChallenge-pronssia Gaziantepin riveissä vuonna 2014. Korisliigasta Koivistolla on koossa kaksi Suomen mestaruutta (2013, 2014) sekä yksi pronssi (2014) Loimaan Bisonsista.

Pussihukkien kasvatti tunnetaan kovan luokan kaukoheittäjänä ja tarkkuus kuuden korisliigakauden aikana kolmoskaaren takaa on peräti 40,6%. Viime kaudella Koivisto pelasi Loimaalla 15 liigaottelua sekä tukun VTB-liigan pelejä ennen seuran joutumista talousvaikeuksiin. Loppukaudeksi hän siirtyi Kauhajoen Karhun paitaan 12 ottelun ajaksi. Miehen maajoukkuedebyytti tapahtui Liettuaa vastaan 2008 ja yhdeksän vuoden aikana miesten maaotteluita on kertynyt tilille 113 kappaletta. Viime kesän maaotteluissa Koivisto esiintyi seitsemän kertaa 4,1 pisteen keskiarvolla.

– Mikko tuo joukkueeseen monta erittäin tärkeätä asiaa. Hän on voittaja ja kokenut maajoukkuepelaaja. Hän on liigan parhaita heittäjiä – ellei paras. Hän on erittäin älykäs pelaaja molemmissa päissä kenttää ja lisäksi erinomainen persoona joukkueessa. On hienoa saada hänet mukaan jengiin, iloitsee Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo seuran tiedotteessa.

Koiviston sopimuksessa on ulkomaanpykälä vuoden loppuun saakka. Vilpas aloittaa 17. liigakautensa ensi viikon keskiviikkona, jolloin Salohalliin saapuu vieraaksi KTP-Basket Kotkasta.