Korisliigakausi starttaa keskiviikkona ja tilastonikkareiden näkökulmasta kaudesta on odotettavissa jälleen mielenkiintoinen. Erityisesti Kobriin täksi kaudeksi siirtynyt Damon Williams saattaa nousta tilastoissa kärkipaikoille.

Williams on tällä hetkellä Korisliigan syöttötilastossa toisena viime kaudella uransa lopettaneen Petri Virtasen perässä. Kauteen lähdettäessä Williams on kuitenkin vain kymmenen korisyöttöä Virtasen takana, joten Williams tulee nousemaan tilaston ykkösnimeksi tämän kauden aikana. Virtanen antoi hienon uransa aikana yhteensä 2126 korisyöttöä. Sanansa sanottavana on myös Teemu Rannikolla, joka on tilastossa kolmantena. Rannikolla on koossa 1919 korisyöttöä tähän mennessä, joten hän on 207 syöttöä Virtasta perässä. Viime kaudella Rannikko jakoi yhteensä 358 korisyöttöä ja antoi yhteensä 183 syöttöä Williamsia enemmän. Mikäli ”Taikuri” jatkaa samanlaisia otteita myös tällä kaudella, saattaa hän komeilla tilaston kärjessä kauden loputtua.

Williams pitää kaikki pelit huomioon ottaen levypallotilaston piikkipaikkaa, mutta pelkästään runkosarjan pelit noteerattuna hän on toisena Jonathan Mooren perässä. Williams on Moorea 114 levypalloa jäljessä ja tullee ohittamaan Mooren, sillä viime kaudella Williams kahmi kouriinsa runkosarjassa yhteensä 338 levypalloa.

Korisliigan pistetilastossa Williams löytyy sijalta kuusi 10 101 pisteellä. Viime kaudella Williams merkkautti yhteensä 734 pistettä, joten samalla pistetahdilla Williams nousisi tämän kauden aikana Mooren ja Anssi Rauramon ohi neljänneksi. Aktiivipelaajista seuraavana tulee Williamsin pitkäaikainen joukkuekaveri Antero Lehto, joka on kaikkien aikojen tilastossa sijalla 25.

Eniten pelattujen pelien tilastossa Seagullsin Timo Heinonen on tällä hetkellä kolmantena 692 pelillään. Heinosella on mahdollisuus nousta tilaston kärkeen tänä vuonna, sillä listan ykkönen, Jarkko Tuomala, pelasi uransa aikana yhteensä 731 ottelua pudotuspelit mukaan luettuna. Pelkästään runkosarjan peli huomioituna Heinonen (579) ei pysty Tuomalaa tällä kaudella ohittamaan (623), mutta hänellä on mahdollisuus nousta jaetulta kolmannelta sijalta toiseksi ohittaen Pertti Marttilan (579) ja Kari-Pekka Klingan (586).

Pelatuissa minuuteissa Williams sen sijaa pitää kärkipaikkaa hallussaan. Williams on urakoinut Korisliigassa uransa aikana yhteensä 18 880 minuuttia.

Williams on kärkipaikoilla myös riistotilastossa, jossa hän on heti Gerald Lee Seniorin (1267) perässä toisena. Williams on napannut pallon vastustajalta yhteensä 943 kertaa. Runkosarjan tilastoissa väliin mahtuu kuitenkin Pasi Kauha (829), jota Williams on tällä hetkellä jäljessä 54 riistoa. Viime kaudella Williams tilastoi runkosarjassa 46 riistoa, joten hän saattaa kauden aikana nousta tilastossa kakkoseksi. Lee on runkosarjankin tilastossa omassa luokassaan (1145).

Korisliiga pyörähtää käyntiin 5.10.