Korisliigassa nähtiin kovia pistelukemia sunnuntain peleissä. KTP:n Sherman Gay upotti 41 pinnaa, kun taas Kataja aloitti kautensa tehokkaasti isännöidessään Korihaita.

Korisliigan sunnuntain ensimmäisessä ottelussa KTP ja BC Nokia painivat tasaisesti pitkään, kunnes päätösjaksolla kotijoukkue repäisi selvän eron ja kampesi Steveco Areenalla 88-71 (30-33) –voiton. Päivän myöhäisemmässä kamppailussa Joensuun Kataja isännöi Korihaita, eivätkä isännät antaneet hailauman yllättää vaan ottivat komean 102-83 (55-46) –kotivoiton.

KTP lähti sunnuntaina kauden kotiavauksessaan hakemaan positiivista päätöstä viikolle joka alkoi pettymykseen päättyneellä vierasreissulla Saloon keskiviikkona, kun valkopaidat saivat vieraakseen kauden niin ikään tappiolla aloittaneen BC Nokian. Tasaisen väännön jälkeen KTP löysi koneistostaan ylimääräisen vaihteen päätösjaksolla, karaten vakuuttavaan 88-71 (30-33) –voittoon.

Tasaisena aina puoliajan yli ja päätösjakson alkuun asti kulkenut kamppailu ei näyttänyt heilahtavan ratkaisevasti kumpaankaan suuntaan vaikka molemmilla joukkueilla omat etsikkoaikansa olikin. Päätösjakson alkupuolella kotijoukkue KTP sai kuitenkin Steveco Areenan 969-päisen yleisön siivittämänä 60-60 –tilanteessa uuden vaihteen sisään.

KTP, sentteri Sherman Gayn johdolla, tykitti vajaassa seitsemässä minuutissa 17-6 –jakson tulostaululle, eikä kotijoukkue katsellut tämän jälkeen enää taakseen. Loppulukemat 88-71 naulasi illan pisterohmu Gay kahden pisteen hyppyheitollaan.

– Loistavat fiilikset voitosta sekä siitä, miten se tuli. Rakastan haalarikorista ja ihmeellisesti hyökkäyskin vapautuu puolustuksen myötä, iloitsi KTP:n päävalmentaja Ray Ailus Korisliigan sivuilla.

– Saimme hyvin puolustuslevypalloja ja pääsimme juoksemaan, mutta jarrutimme puolen kentän jälkeen. Viimeisellä kympillä menimme sitten rohkeasti korille asti.

KTP:n voiton takuumiehinä toimivat tripla-tuplan operoinut, koko ottelun pelannut laituri Monyea Pratt (12 pistettä/14 levypalloa/10 syöttöä), 41 pistettä paukuttanut sentteri Gay (41/9/3 blokkia) sekä 23 pistettä heittänyt ja 9 levypalloa kahminut iso laituri William Walker. Takamies Joni Herrala pelasi myös hienon ottelun, kirjauttaen tilastorivikseen 9 pistettä, 6 koriin johtanutta syöttöä sekä 2 riistoa.

BC Nokian parhaimmistoon sunnuntain kamppailussa lukeutuivat levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt pomppukone Quentin Alexander (20/9/3 syöttöä/3 riistoa), tehokkaalla pelipäällä ollut sentteri Papa Dia (19/7) sekä 15 pistettä heittänyt takamies Isaiah Wilkerson.

Kataja vahva kotiavauksessaan

Joensuun Kataja avasi liigakautensa sunnuntaina kotiottelulla sarjanousija Uudenkaupungin Korihaita vastaan. Ottelun avausminuutit kulkivat tasaisissa merkeissä, mutta ensimmäisen jakson loppupuolelta lähtien tahtipuikkoa heilutti kotijoukkue Kataja ja karkasi lopulta komeaan 102-83 (55-46) –voittoon.

Kataja näytti karkaavan jo lopullisesti toisen jakson aikana, mutta Korihait onnistui vastaamaan vielä toisella kymmenminuuttisella Katajan korkeilla kierroksilla käyvälle hyökkäyskoneistolle. Puoliajan isolle tauolle vain yhdeksän pisteen johtoasemassa astellut Kataja kuitenkin otti jälleen isännän ottein hallinnan kamppailusta kolmannen jakson aikana.

Kolmannen jakson alkuminuuttien jälkeen Kataja alkoi lopullisesti pudottaa vierailijoita kyydistään, eivätkä Greg Gibsonin suojatit päästäneet Korihaita enää voittotaisteluun mukaan. Päätösjakso oli joukkueiden välillä enemmän oman pelaamisen hiomista kuin voitosta kiihkeästi taistelemista, eivätkä loppulukemat 102-83 jättäneet lopulta epäselvyyttä siitä, kumpi kamppailussa oli niskan päällä.

Katajan riveistä kovinta jälkeä tekivät 12 pistettä ja 7 syöttöä operoinut Teemu Rannikko, joukkueen pistekärki Daniel Mullings (24/4 syöttöä/3 riistoa) ja 20 pistettä heittänyt sekä 4 koriin johtanutta syöttöä jakanut Byron Wesley.

Korihaiden takamies Emmanuel Holloway oli varsin pirteällä pelipäällä, tehtaillen 17 pistettä, 5 levypalloa ja 5 koriin johtanutta syöttöä. Hollowayn tukena tehokkaimmin toimivat sentteri Marcus Van (16/8) ja laituri Reginald Bratton (14/4/3 syöttöä).

Korisliiga jatkuu keskiviikkona viidellä ottelulla. Kaikki ottelut näkyvät suorana lähetyksenä Fanseat.comista.