Koripallon Eurocup pyörähtää käyntiin keskiviikkona. CB Gran Canariaa edustava Sasu Salin on kilpailun ainoa suomalaisedustaja tällä kaudella.

Muiden eurokilpailujen tapaan, Eurocup on hieman muuttunut sitten edelliskausien. Kilpailuun osallistuu tällä kaudella 20 joukkuetta, jotka on jaettu neljään viiden joukkueen lohkoon. Neljä parasta etenee lohkosta neljän joukkueen jatkolohkoihin. Gran Canarian kanssa samassa lohkossa pelaavat venäläinen Nizhni Novgorod, kroatialainen Cedevita, liettualainen Lietkabelis sekä makedonialainen MZT Skopje.

– Cedevita ja Nizhni ovat hyviä joukkueita. Skopjessa on juuri vaihtunut valmentaja sekä pari pelaajaa ja se taitaa olla vielä vähän käymistilassa. Liettualaisista minulla ei ole hirveästi tietoa, mutta yleensä sieltä tulee hyviä joukkueita, Salin arvioi lohkovastustajia Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä ja luotamme pystyvämme taistelemaan kärkisijoista. Tiukka lohko tulee olemaan ja meidän pitää hoitaa kotipelit ja napata vieraista pari voittoa, niin eiköhän silloin olla lohkon kärkisijoilla, Salin jatkaa.

Gran Canaria isännöi avausottelussaan zagrebilaista Cedevitaa. Cedevita on kokenut europelijoukkue, joka oli Eurocupin Final Fourissa vuonna 2011 ja osallistui kahtena edellisvuonna Euroliigaan. Adrianmeren liigassa pelaava Cedevita on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja kahdella tappiolla.

– Cedevita voitti edellisottelussaan Zadarin 58 pinnalla. Se osoittaa, että sieltä on hyvä jengi tulossa vastaan.

Gran Canaria on menestynyt hyvin Eurocupissa kahtena edellisvuotena. Toissa vuonna se selvitti tiensä finaaliin häviten Himkille ja viime vuonna sen tie katkesi välierissä, kun tuleva mestari Galatasaray oli yhteispisteissä pinnan verran parempi. Laspalmaslaiset lähtevät tänäkin vuonna tavoittelemaan menestystä.

– Meillä on ehdottomasti mahdollisuudet pärjätä. Olemme aiemmin olleet lähellä ja se on varmasti tuoreessa muistissa. Meidän on pystyttävä pelaamaan alusta lähtien hyvin, Salin pohtii.

Kilpailussa on mukana tällä kaudella peräti kuusi joukkuetta Espanjasta ja lisäksi neljä venäläisjoukkuetta, kolme saksalaisjoukkuetta, kaksi joukkuetta Liettuasta sekä yksi Kroatiasta, Sloveniasta, Makedoniasta, Montenegrosta ja Israelista. Kilpailun ennakkosuosikit löytyvät Salinin mukaan Venäjältä ja Espanjasta.

– Himki on aina vahva Eurocupissa ja Valencia on varmasti kova. Venäläiset Nizhni ja Lokomotiv ovat olleet hyviä ja sitten toivottavasti mekin olemme siellä taistelemassa voitosta.

Eurocupin lohkovaihe käynnistyy keskiviikkona 12.10. ja päättyy 14.12. Kuudentoista joukkueen jatkolohkot pelataan 4.1.2017-8.2.2017. Helmikuun viimeisenä päivänä alkavat pudotuspelit pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja mestari on tiedossa viimeistään 5.4.2017.