Karhu hävisi viime lauantaina Korisliigan ensimmäisen ottelun, kun Helsingin Seagulls kävi hakemassa vierasvoiton karhuluolasta. Keskiviikkona avautui heti paikka korjata tilanne, kun KTP saapui Karhun vieraaksi. Karhu nappasi ottelusta voiton 88-68-lukemin.

Karhun puolustus oli ottanut askeleita oikeaan suuntaan viime pelistä. Vielä välillä tuli nukahduksia ja aggressiivisuutta on vielä vara nostaa pykälän tai pari. Hyökkäyspäässä helppoja menetyksiä tuli turhan paljon, mutta onneksi vastustaja ei niistä enempää rokottanut. Heittopaikkoja rakenneltiin paremmin, joka näkyi myös heittoprosenteissa (2p 57 %, 3p 53 %). Varmasti hyökkäyspelaamisessa on vielä vara parantaa, mutta ehdottomasti ollaan menossa oikeaan suuntaan. Karhun valmennuskaksikko heitto omat kasvatit Perttu Salmen (5/1) ja Julius Alakorteksen (5) kentälle jo avauspuolikkaalla, mutta pojat kiittivät vastuusta ja naulasivat kolmoset pohjaan. Näin molemmat saivat arvokasta kokemusta.

– Viime lauantain tappio oli varmasti kaikkien korvien välissä. Luultavasti mietittiin, että mitä jos hävitään toinen kotipeli putkeen. Aloitimme hyvin, vaikka mihinkään suuren johtoasemaan ei päästy. Tiesimme, että KTP tulee olemaan puolustuspäässä aktiivinen ja aggressiivinen, mutta siitä huolimatta menetyksiä tuli paljon. Osa niistä oli omaa hölmöyttä, mutta oli siinä mukana myös vastustajan hyvyyttäkin. Hyvää oli myös se, etteivät päät painuneet kolmannen neljänneksen alussa, kun oli vaikea hetki. Nostimme omaa tasoa ja rupesimme juoksemaan. Hyökkäyspäässä pitää tilan käyttö varmasti harjoitella lisää. Puhtaat paperit pitää jakaa Pertulle ja Juliukselle, jotka selviytyivät hienosti, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertasi ottelua Karhun sivuilla.

Karhu jatkaa Korisliigaa lauantaina, kun se matkaa BC Nokian vieraaksi. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä Fanseat.comin sivuilla.