Helsinki Seagulls on solminut yhden kauden mittaisen sopimuksen Gerald Lee Juniorin kanssa.

Lee palaa ensi kertaa takaisin Korisliigaan sitten kauden 2005-2006, jolloin hän edusti kasvattajaseuraansa Uudenkaupungin Korihaita. Tie vei Yhdysvaltojen yliopistosarjaan, jossa joukkueena oli neljänä kautena Old Dominion. Yliopistovuosien jälkeen 208-senttinen sisäpelaaja on edustanut mm. Legaduen Udinea, Eurocupia ja Adrianmeren liigaa pelannutta montenegrolaista KK Budućnost Podgoricaa sekä Espanjan pääsarjan Murciaa. Kausi 2016 alkoi kuukauden mittaisella sopimuksella espanjalaisen Baskonian riveissä ja kuukauden pituinen sopimus ranskalaisseura Le Mans Sarthe Basketissa päättyi juuri.

Marraskuussa 29 vuotta täyttävä Junnu Lee kuuluu Susijengin avainpelaajiin. Vuonna 2006 maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Lee on pelannut 92 maaottelua 9,2 pisteen ja 3,5 levypallon keskiarvoilla. Yksittäisen maaottelun piste-ennätys on 27 pistettä Ruotsia vastaan vuoden 2011 maaottelussa.

Seagullsin kausi on alkanut vahvasti ja Junnu Lee tuo jo hyvin toimivaan joukkueeseen vielä ison lisäelementin.

– Olemme tietysti todella innoissamme, että saimme Junnun mukaan joukkueeseen. Olemme jo useamman vuoden ajan käyneet säännöllisin väliajoin keskusteluja mahdollisesta paluusta Suomeen ja nyt kun ajoitus oli molemmille osapuolille otollinen, ei tällaista mahdollisuutta voinut ohittaa, kommentoi Seagullsin toimitusjohtaja Sauli Silvonen seuran tiedotteessa.

– Meillä on nyt tasapainoinen kokoonpano, josta löytyy kaikilta pelipaikoilta laadukkaita ja ennen kaikkea Seagullsin pelitapaan erinomaisen hyvin sopivia pelaajia. Hienoa oli myös huomata suomalaisen koripallon ja Seagullsin kiinnostavan yhteistyökumppaneita siten, että Gigantti ja Huawei nimesivät Junnun kummipelaajakseen, ja tämä yhteistyökuvio mahdollisti meille Susijengin sentterin saamisen Stadiin, toteaa Silvonen.

– Joukkueeseen halutaan nyt ja tulevaisuudessa löytää paitsi pääkaupunkiseudun nuoria lahjakkuuksia, myös tarjota houkutteleva mahdollisuus kansainvälisissä sarjoissa pelaaville ammattilaisille palata kotiin, Janne Kulvik Seagullsin hallituksesta kertoo.

Seagulls jatkaa Korisliiga-kauttaan kokoonpanolla Alex Vaenerberg, Antto Nikkarinen, Devonte Upson, Timo Heinonen, Jyri Eboreime, Carl Lindbom, Gerald Lee Jr, Jason Conley, Ricky Waxlax, Raymond Cowels III, Antti Niskanen ja Remy Abell.

Seuraava ottelu pelataan 19.10. Kotkassa ja kotisaliinsa Töölön Kisahalliin Seagulls palaa keskiviikkona 26.10. kohdatessaan hallitsevan Suomen mestarin Kouvot Kouvolasta. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä Fanseat.comin välityksenä.