Seagullsin huippuvahvistuksella erikoinen tilanne – isä valmentaa vastustajaa

Vuonna 2006 Gerald Lee Junior jätti Uudenkaupungin ja Korihait. Miehen taival jatkui Yhdysvaltojen yliopistosarjassa, jossa Lee vietti neljä vuotta. Vuonna 2010 mies palasi takaisin Eurooppaan ja kierteli eri maiden sarjoissa.

Tänään hän päätti palata takaisin Suomeen, tällä kertaa Helsinkiin.

Lee päätti tehdä paluun Uudenkaupungin sijaan Helsingissä. Sopimus on kauden mittainen. Päätös ei kuitenkaan ollut mikään hätäinen.

– Seagulls sen takia, koska olen nähnyt miten hyvin tätä organisaatiota hoidetaan ja täällä hommat toimii. Yksi parhaista vaihtoehdoista, jotta pääsee olemaan kotona, Lee kertoo SuomiKoris-sivustolle.

– Junnun kanssa ollaan keskusteltu asiasta jo useampia vuosia ja pidetty sitä vaihtoehtona. Lopulta aika nopeasti saatiin tehtyä sopimus ja ajoitus osui kohdalleen, kun päästiin asiassa yhteisymmärrykseen, Seagullsin toimitusjohtaja Sauli Silvonen kertoi lehdistötilaisuudessa.

Seagulls on vakuuttanut Leen myös pelillisesti.

– Joukkue on ainakin alkuun vaikuttanut hyvältä. Niin kuin näkyykin, niin joukkue on voittanut kaikki kolme matsia tällä kaudella. Olen myös katsonut Fanseatista pari matsia, eli hyvältä näyttää.

Mielenkiinto nousee myös Uudenkaupungin suunnalta. Jos Lee olisi tehnyt sopimuksen muutamaa päivää aikaisemmin, niin mies olisi tehnyt paluunsa Korisliigaan kasvattajaseuraansa vastaan. Eilen Seagulls ei kuitenkaan apuja tarvinnut, kun helsinkiläiset voittivat Korihait 85-71.

Kauden aikana kohtaamisia kuitenkin on vielä tulossa. Mielenkiintoa lisää myös se, että Korisliigan paluun tehneen Korihaiden apuvalmentajana toimii herra nimeltään Gerald Lee Senior.

– Se tuntuu jännältä, kun iskä on vielä kolmessa matsissa vastustajan joukkueen riveissä. Varmasti mielenkiintoisia kohtaamisia luvassa.

Lee tekee debyyttinsä Seagulls-paidassa 19.lokakuuta KTP-Basketia vastaan Kotkassa. Tuo ja kaikki muut Korisliigan pelit nähdään Fanseat.com-palvelun kautta.

Oiva Lonka
Twitter: @OivaLonka


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.