Helsinki Seagulls kaivautui viime keväänä voiton päähän Korisliigan finaaleista ilmiömäisen joukkuehenkensä ja tinkimättömän työmoraalinsa turvin. ”Gullsin” saavuttama neljäs sija jätti lopulta happaman maun helsinkiläisten suuhun, ja joukkue onkin ollut uuden kauden alkaessa tulta ja tappuraa. Stadilaisten vahvan alun suurimpia osatekijöitä on ollut parasta kauttaan pelaava Carl Lindbom, 24.

Vaikka Seagulls on lähtenyt kauteen pienellä pelaajarotaatiolla ja saanut oman osuutensa syksyisen Suomen flunssakierteistä, stadilaiset jakavat Korisliigan piikkipaikan Salon Vilppaan kanssa kolmella voitolla yhtä monesta ottelusta. Lokkien nokkaan ovat tähän mennessä jääneet BC Nokia, Kauhajoen Karhu ja Korihait.

Kolmannen kautensa Seagullsissa aloittaneen Carl Lindbomin mukaan joukkueen alkusyksyn hyvä vire on viime kevään peruja. Gullsin runkosarjakausi 2015-16 oli kaksijakoinen ja verrattain vaikea, mutta puolivälierien neljännessä osaottelussa Kauhajoen Karhua vastaan jotain tapahtui.

– Runkosarjallamme oli tosi huono alku, jota seurasi voittoputki, jonka aikana pelasimme äärettömän hyvin. Sitten taas ennen pleijareita romahdimme täydellisesti, Lindbom kertailee Koripalloliiton tiedotteessa.

– Puolivälieriin lähtiessä tiesimme kyllä, että pystymme pärjäämään Karhua vastaan, ja että meillä on ihan tarpeeksi hyvä joukkue pelata vaikka mestaruudesta. Neljännessä matsissa Karhua vastaan saimme kokonaisvaltaisen onnistumisen koko joukkueelta, ja sitä kautta joukkue sai ison itseluottamusbuustin, jolla kaadettiin Karhu Kauhajoella.

Pudotuspelien huipennus oli Gullsille katkeransuloinen. Pistetykkinsä Jason ”Coop” Conleyn sairastuvalle menettäneet helsinkiläiset pakottivat Tampereen Pyrinnön täyteen seitsemän ottelun välieräsarjaan. Gulls saapui pronssipeliin viimeisillä bensatipoillaan ja joukkueen kohtaloksi jäi taipua neljännelle sijalle latautunutta BC Nokiaa vastaan.

– Viime kaudesta jäi todella paljon hampaankoloon. Me halusimme finaaliin todella pahasti. Tällä kaudella homma ei kiikasta ainakaan motivaation puutteesta.