Korisviikon siirtouutiset jatkuvat. Seagulls julkaisi torstaina Gerald Lee Juniorin kohusiirron Helsinkiin ja Vilpas liittyy uutisvirtaan lauantaina. Neljän ottelun voittoputkessa jyräävä Vilpas vaihtaa sisäpelaajaansa. Kaksimetrinen Dantiel Daniels siirtyy pelaamaan I divisioonaan PeU-Basketin riveihin ja korvaaja saapuu Saloon jo sunnuntaina. 27-vuotias Maurice Pearson tuo 206-senttisellä varrellaan lisää korinalusuhkaa sarjajohtajalle.

Pearson on pelannut Euroopassa jo neljä kautta. Ammattilaisura lähti käyntiin kaudella 2012-2013 Itävallan Bundesliigasta. BSC Reiffeisen Furstenfeldissä Pearson oli liigan korikakkonen (19.8) ja levyriykkönen (12.5) ja siirtyi tammikuussa BC Zepter Wieniin loppukaudeksi.

Toinen kausi kulki Belgian liigan Kangoesroes Basket Willebroekissa (10.5/4.2), josta mies siirtyi kaudeksi 2014-2015 takaisin Itävaltaan, ex-Vilpas Nicchaeus Doaksin seurakaveriksi ECE Bulls Kapfenbergiin (11.9/4.5). Viime kauden Pearson pelasi Kyproksella, jossa hän teki Michelin Etha Engomis Nicosian paidassa tehot 15.8/8.5 ja FIBA Europe Cupissa 12.0/6.8.

– Sopivan ison löytäminen on ollut haasteellinen tehtävä. Uskon, että löysimme pelaajan, joka täydentää hyvin isoa päätä sekä muuta joukkuetta. Ajoitus vaihdolle on myös paras mahdollinen, koska nyt saamme 1,5 viikkoa harjoitusta alle ennen seuraavaa Kauhajoki-peliä. Pearsonin tulo tekee Vilppaasta entistä kilpailukykyisemmän ja pitkässä juoksussa Maurice tuo joukkueeseen kokoa molempiin päihin, atleettisuutta, sisäpeliä, palloscreen-pelaamista sekä kokemusta, toteaa päävalmentaja Joonas Iisalo Vilppaan tiedotteessa.

Pearsonin tieltä väistyvä Dantiel ”Tiel” Daniels ei onneksi häviä Salon katukuvasta mihinkään. Hän siirtyy Vilppaan yhteistyöjoukkue PeU-Basketin rosteriin ja jatkaa edelleen harjoittelua Vilppaan liigamiehistön kanssa.

– Tiel on ollut todella esimerkillinen pelaaja, joka tulee mainiosti toimeen kaikkien joukkueen jäsenten kanssa. Hän tarvitsee vain lisäaikaa sopeutuakseen eurooppalaiseen koripalloon. Olen erittäin iloinen, että hän jatkaa Vilppaan treenivahvuudessa. Samalla hän on erinomainen vahvistus Perniön Urheilijoille, kiittelee Iisalo.