Petteri Koponen oli siviilit päällä seuraamassa Barcelonan otteita Euroliigan ottelussa Fenerbahcea vastaan. Ranskassa Shawn Huff pääsi juhlimaan voittoa.

Loppuviikosta Barcelonan harjoituksiin liittynyt Koponen oli joukkueensa penkillä seuraamassa, kun Barcelona hävisi niukasti Euroliigan ottelussa Fenerbahcelle 72-73 (36-40). Koponen ei ollut kokoonpanossa, mutta esiteltiin alkuesittelyn yhteydessä ja sai kuuluvat aplodit yleisöltä. Barcelona on pelannut Euroliigassa kaksi ottelua ja voittanut niistä yhden.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Huffille kauden toinen voitto

Huffin Le Portel otti kauden toisen voittonsa ProA:ssa kaadettuaan kotikentällään Hyeres-Toulonin 74-62 (36-24). Le Portel repi ratkaisevan eron toisella neljänneksellä (20-8), joka siivitti sen lopulta voittoon. Huff urakoi kentällä 12 minuuttia ja tilastoi kuusi pistettä ja yhden levypallon.

Ranskan ProB-liigassa Matti Nuutisen ja Antti Kanervon Chorale de Roanne koki kauden avaustappionsa, kun se hävisi niukasti 83-84 (40-40) Evreuxin vieraana. Roanne näytti jo ratkaisevan ottelun kolmannella neljänneksellä, kun se johti jo yli kymmenellä pisteellä, mutta kotijoukkue kiri eron umpeen. Roanne sai ottelussa vielä viimeisen hyökkäyksen loppusekunneilla, mutta voittoheitto meni ohi.

Nuutinen keräsi joukkueensa korkeimmat minuutit (33) ja tilastoi sinä aikana yhdeksän pistettä ja kolme levypalloa. Kanervo palasi pelikentille parin pelin tauon jälkeen ja heitti 18 minuutissa viisi pistettä ja otti kaksi levypalloa.

Argentiinassa voitto ja tappioita

Juho Nenosen Ciclista Olimpico koki 87-105 (39-47)-tappion Estudiantes Concordian vieraana. Nenonen kuului totutusti joukkueensa avausviisikkoon ja tilastoi ottelussa seitsemän pistettä ja 10 levypalloa.

Lisätietoja: Otteluraportti

Samuel Haanpään Obras on ollut tulessa kahdesti viikon jälkipuoliskolla, kun Obras kohtasi tuplaottelussa San Lorenzon. Ensin Obras haki 84-74 (39-38)-vierasvoiton. Ottelun ensimmäinen puolisko meni vielä San Lorenzon hienoisessa johdossa, mutta kolmannella neljänneksellä Obras repäisi 12-0-jakson, joka kantoi aina voittoon asti.

Haanpää pelasi ottelussa vajaat 14 minuuttia ja heitti neljä pistettä ja otti kolme levypalloa. Obras on voittanut nyt yhdeksästä pelistään viisi.

Obrasin kotikentällä San Lorenzo kuittasi selvän 101-75 (51-36)-voiton. San Lorenzo karkasi isänniltään jo ensimmäisellä jaksolla (31-16) eikä Obras päässyt enää peliin mukaan.

Haanpää pelasi 17 minuuttia heittäen kaikki neljä pelitilanneheittoaan ohi, mutta otti neljä levypalloa ja antoi kaksi syöttöä.