Tuukka Kotti oli lauantaina suomalaisnimi, kun hän johdatti Crailsheim Merlinsin selvään voittoon. Kreikassa Roope Ahosen Kolossos avasi voittotilinsä.

Kotti oli joukkueensa ykkösnimi, kun hän johdatti Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion suojatit selvään 97-71 (42-34)-voittoon Dresden Titansista. Kotti osoitti vaarallisuutensa molemmissa päissä kenttää kokoamalla vakuuttavan tilastorivin 17 pistettä, 15 levypalloa, kaksi blokkia ja kaksi riistoa.

Crailsheim on sarjassa tasapisteissä olevan kärkikolmikon takana neljäntenä. Saldona on kuudesta ottelusta neljä voittoa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Ahonen oli hyvässä iskussa, kun Kolossos otti kauden avausvoittonsa. Patras kaatui Rhodoksella komeasti 76-59 (39-38). Kolossos ratkaisi ottelun kolmannella neljänneksellä, jonka se vei 22-11 ja purjehti lopulta voittoon. Ahonen pelasi ottelussa 21 minuuttia ja tilastoi 10 pistettä, yhden levypallon ja kaksi korisyöttöä.

Madsenille ja Odabasille tappiot

Alexander Madsenin vahva panos ei riittänyt USK Prahalle, kun se hävisi kotikentällään BC Kolinille 66-69 (34-37). Madsen urakoi kentällä peräti 37 minuuttia ja oli joukkueensa tehokkaimpia pelaajia 15 pisteellä, neljällä levypallolla ja viidellä korisyötöllä.

USK Praha on voittanut kahdeksasta pelistään kolme ja on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena.

Anton Odabasin Trabzonpor koki kauden kolmannen tappionsa Turkin liigassa, kun Katajan Mestarien liigan lohkovastus Pinar Karsiyaka otti 74-59 (32-36). Trabzonspor aloitti ottelun vahvasti viemällä ensimmäisen neljänneksen 17-9, mutta fanaattisen kotiyleisönsä edessä Karsiyaka lisäsi kaasua toisella puoliajalla vieden ottelun kolmannen neljänneksen 26-11 ja petasi sitä myöten voittonsa.

Odabasi pelasi ottelussa hieman vajaat neljä minuuttia ja otti sinä aikana kolme levypalloa. Trabzonspor on hävinnyt nyt kaikki kolme otteluaan.

Muokattu 23.10. klo 15.30: Tuomas Iisalon nimi korjattu oikeaksi.