Suomen Koripalloliitto on asettanut Espoo United –nimellä pelaavan joukkueen General Managerin Aleksi Valavuoren väliaikaiseen toimintakieltoon.

Väliaikaisen toimintakiellon taustalla ovat Valavuoren Twitter-palvelussa esittämät lausunnot, joiden epäillään rikkovan Suomen Koripalloliiton kurinpitosääntöjä. Liiton kurinpitosääntöjen mukaan henkilöä voidaan rankaista, mikäli hän ”käyttää loukkaavaa tai halveksivaa kieltä tai eleitä, jotka saattavat loukata muita toimintaan osallistuvia henkilöitä tai yleisöä”.

Toimintakiellon aikana henkilö ei voi mm. toimia seuran edustajana koripalloyhteisön muiden jäsenien suuntaan, eikä toimia työtehtävissä seuran ottelutapahtumissa. Toimintakielto sisältää aina myös kilpailukiellon sekä kiellon osallistua liiton tai sen alueiden toimintaan.

Valavuoren väliaikainen toimintakielto on voimassa, kunnes Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on käsitellyt tapauksen.

– Yhteisöllisyys, tasavertaisuus ja suvaitsevaisuus ovat koripalloa ohjaavia arvoja. Tällaiset twiitit eivät edusta tätä arvomaailmaa, linjasi Koripalloliiton toimitusjohtaja Jari Tourunen liiton tiedoteessa.