Korisliigan Salon Vilpas joutui tekemään jo toisen kovan päätöksen lyhyen ajan sisällä. Kaksi viikkoa Salossa olleen Maurice Pearsonin sopimus irtisanottiin maanantaina ja uusi iso mies saapuu Saloon jo tiistaina. Mikäli pelilupa saapuu seuran toimistolle ajoissa, 206-senttinen Nate Buss nähdään kentällä keskiviikkona Tampereen Pyrintöä vastaan.

Pearsonin pesti Vilppaan paidassa jäi vain yhteen otteluun. Hän pelasi tappiollisessa Karhu-pelissä Kauhajoella reilut 25 minuuttia ja heitti yhdeksän pistettä ja otti kuusi levypalloa. Lauantain Kataja-ottelun Pearson huilasi nilkkavamman takia.

– Valitettavasti Pearson ei ollut oikeanlainen pelaaja konseptiimme. Ekoina päivinä treeneissä tapahtunut nilkkavamma ei myöskään edesauttanut hänen arvioimistaan pitkässä juoksussa, toteaa päävalmentaja Joonas Iisalo seuran tiedotteessa.

Vilpas ei joudu olemaan ilman isoa miestä kauaa, sillä 206-senttinen Nate Buss nähdään Salohallin treeneissä jo tiistaina – mikäli lentoaikataulut ovat kohdallaan. Pelilupaa Northern Iowa -yliopiston kasvatille odotellaan keskiviikoksi, jolloin Vilpas kohtaa Salohallissa Tampereen Pyrinnön.

Nelospaikalla viihtyvä 24-vuotias Buss pelasi viime kauden Saksan ProA:ssa, Chemnitz Ninersin riveissä. Kauteen mahtui 30 ottelua, vastuuta tuli liki 30 minuuttia per peli ja tehoja syntyi 14.2 pisteen, 6.6 levypallon ja 1.3 syötön edestä. Alkusyksyllä Buss lensi Kyprokselle, mutta Keravnos päätyi lopulta viitospaikan mieheen.

– Buss on stretch nelonen, joka erinomaisen kolmen pisteen heiton ohella pystyy laittamaan palloa maahan ja viimeistelemään ajoista. Hänen pelinsä palloscreeneissä on pääasiallisesti ”pick and pop”, mutta pystyy pienempiä puolustajia vastaan rullaamaan ja postamaan. Puolustuspäässä hän pystyy liikkuvuutensa ansiosta pakittamaan useita pelipaikkoja. Muutoksen myötä olemme hieman pienempiä, mutta toivottavasti entistä nopeampia ja aggressiivisempia, arvioi Iisalo.