Juho Nenonen, Erik Murphy, Matti Nuutinen sekä Antti Kanervo pääsivät juhlimaan komeita voittoja cup-kilpailuissa. Nenosen Ciclista Olimpico avasi Liga Sudamericanan välierävaiheen voitolla ja Nuutisen ja Kanervon Roanne eteni Ranskan ProB-liigan cupin välieriin.

Olimpico sai Liga Sudamericanan välierävaiheen avausottelussa vastaansa hallitsevan FIBA Americasin ja Intercontinental Cupin voittajan venezuelalaisen Guaros de Laran. Olimpico käytti kotikenttäedun komeasti hyväkseen ottamalla selvän 102-63 (50-34)-voiton. Nenonen pelasi ottelussa 17 minuuttia ja teki kolme pistettä, otti kaksi levypalloa ja riisti pallon vastustajalta kertaalleen ennen virhetilinsä täyttymistä.

Toisessa ottelussa argentiinalainen Bahia voitti brasilialaisen UniCEUB/BRB:n 71-58. Olimpico ja Bahia kohtaavat ensi yönä toisensa.
Lisätietoja: Ottelutilastot

Ranskan ProB-liigan cupissa Nuutisen ja Kanervon Roanne eteni välieriin. Se oli hävinnyt ensimmäisen puolivälieräottelun Nantesille 75-80, mutta kuittasi toisesta osaottelusta 78-69 (39-30)-voiton ja eteni välieriin yhteistuloksella 153-149. Ottelu oli hyvin Roannen hallinnassa ennen kuin Nantes sai kirivaihteen päälle päätösneljänneksellä nousten seitsemän pisteen päähän. Kanervo kuitenkin hautasi Nantesin haaveet vapaaheitoilla ja onnistuneella kolmosella pari minuuttia ennen loppua.

Kanervo urakoi kentällä 29 minuuttia ja heitti 10 pistettä, nappasi kaksi levypalloa ja antoi kolme korisyöttöä. Virhevaikeuksista kärsinyt Nuutinen pelasi 13 minuuttia ja tilastoi kaksi pistettä sekä kolme levypalloa. Molemmat suomalaiset kuuluivat avausviisikkoon.

Roanne kohtaa kaksiosaisessa välierässä Aix-Mauriennen. Ottelut pelataan 22.11. ja 29.11.

Lassi Tuovin ja Erik Murphyn SIG Strasbourg esitti hurjan toisen puoliajan loppukirin Mestarien liigan ottelussa belgialaista Oostendea vastaan ja kirjautti avausvoittonsa kilpailussa 74-64 (25-42)-lukemin. Strasbourg oli jäässä ensimmäisen puoliajan ja sai muun muassa toisella neljänneksellä vain kuusi pistettä. Kolmannella jaksolla kotijoukkue heräsi ja takoi taululle lukemat 34-14 ja jätti päätösjaksolla vieraansa vain kahdeksaan pisteeseen sinetöiden kovalla puolustuspelillä voiton.

Ottelun aloittanut Murphy tilastoi 17 minuutissa kahdeksan pistettä ja yhden levypallon.