Korisliigan kuukauden pelaaja hehkuttaa – ”Olemme määrätietoinen, epäitsekäs ja yhtenäinen joukkue”

Korisliiga-kausi 2016-17 on alkanut kaikki kuusi otteluaan voittaneen Helsinki Seagullsin merkeissä. Nimivahvan, iskukykyisen ”lokkiparven” johtohahmoksi on noussut ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava Raymond Cowels III, 25, joka löytää lukuisia loogisia syitä joukkueensa vahvalle alkukaudelle.

– Olin vähän yllättynyt, mutta samalla myös kiitollinen. Korisliiga on täynnä hyviä pelaajia, joista moni pelasi erinomaisen lokakuun. Kiitos tästä kuuluu joukkuetovereilleni sekä loistaville valmentajilleni, Cowels kertoo päällimmäisistä tunnoistaan tultuaan nimetyksi kuukauden pelaajaksi.

Uusi työympäristö on tehnyt välittömän vaikutuksen minnesotalaislähtöiseen Cowelsiin, joka on yliopistouransa jälkeen pelannut ammattilaisena Hollannissa ja Uudessa-Seelannissa.

Veteraanipelaajilla lastattu Helsinki Seagulls ammattilaisine valmennusjohtoineen on Cowelsin mukaan helppo joukkue työskennellä. Joukkue on hitsautunut yhteen varhain, mikä on näkynyt erityisesti tasaisissa otteluissa.

– Olemme määrätietoinen, epäitsekäs ja yhtenäinen joukkue. Kun aika käy pelikellossa vähiin ja meidän on saatava asioita aikaiseksi kentällä, kaikki loksahtaa kohdalleen, Cowels ylistää Koripalloliiton tiedotteessa.

Seagulls kärsi loukkaantumisista ja sairasteluista juuri kauden alkaessa, mutta syksyn edetessä ryhmä on kasvanut täysilukuiseksi. Joukkueen amerikkalaispelaajat ovat osoittautuneet laatuhankinnoiksi, ja kotimaiset kärkipelaajat kuten Timo Heinonen, Carl Lindbom ja Antto Nikkarinen, ovat esiintyneet edukseen lokakuussa.

Kuun puolivälissä Gulls teki Korisliiga-kauden konkreettisestikin suurimman pelaajahankinnan, kun 208-senttinen Susijengi-jätti Gerald Lee Jr. palasi Suomeen kymmenen kauden poissaolon jälkeen.

– Lee on tehnyt vahvasta korinalustastamme entistäkin vahvemman. Kasvot koria kohti pelaavana pelaajana olen erityisen kiitollinen siitä, kuinka paljon hänen kaltaisensa isokokoinen kaveri auttaa luomaan kentälle tilaa screeneillään ja sisäuhkallaan, Cowels kiittelee.

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava Cowels kuvailee Korisliigaa kilpailukykyiseksi ja tasaväkiseksi sarjaksi. Myös Helsinki on tehnyt Santa Claran yliopiston kasvattiin vaikutuksen.

– Tässä liigassa ei ole helppoja pelejä. Täällä pelataan kovaa, jonka lisäksi on pidettävä vauhtia ja pelattava älykkäästi. Erityisen haastavaa on ollut se, kuinka saman viikon aikana vastaan saattaa asettua kolme toisiinsa nähden täysin erilaista koripalloa pelaavaa joukkuetta, Cowels summaa.

– Helsinki, Seagullsin fanit ja kaupungin ostosmahdollisuudet ovat kaikki uskomattomia. Tämä on hyvä paikka ammattilaiskoripalloilijalle.

Helsinki Seagulls jatkaa kauttaan keskiviikkona 9.11. kotiottelulla Kauhajoen Karhua vastaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.