Petteri Koposen Barcelona voitti Espanjan joukkueiden klassikossa Real Madridin. Sasu Salinin Gran Canaria jatkoi hyviä esityksiään nappaamalla selvän kotivoiton Real Betisistä.

Barcelona aiheutti Real Madridille sen kauden avaustappion, kun se voitti komeasti 85-75 (49-33). Ottelu oli pitkälti Barcelonan kontrollissa, mutta lopussa Real Madrid pääsi iholle ja iskuetäisyyden päähän. Barcelona säilytti kuitenkin malttinsa ja kuittasi lopulta tärkeän voiton.

Koponen pelasi ottelussa 23,5 minuuttia ja tilastoi viisi pistettä, neljä levypalloa ja kaksi korisyöttöä. Ottelun ykköstykki oli Barcelonan Ante Tomic 19 pisteellä. Voitolla Barcelona nousi jaetulle kärkisijalle. Se jakaa piikkipaikan yhdessä Teneriffan ja Real Madridin kanssa.

Salinin Gran Canaria otti kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun se voitti kotonaan Real Betisin selvästi 82-62 (51-35). Salin pelasi ottelussa 15,5 minuuttia ja heitti kuusi pistettä sekä rohmusi viisi levypalloa. Voitolla Gran Canaria nousi jo pudotuspelirajan tuntumaan.

Jamar Wilsonin Estudiantes pisti hyvin kampoihin sarjakärki Teneriffalle, mutta joutui lopulta taipumaan 72-81 (29-40). Wilson pelasi lähes 27 minuuttia ja heitti sinä aikana seitsemän pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi yhden korisyötön. Estudiantes on voittanut kuudesta pelistään kaksi.

Kotille ja Nenoselle voitot

Tuukka Kotin, Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion Crailsheim päätti kahden ottelun viikonloppunsa Saksan ProA:ssä 90-84 (53-44)-voitolla Hampurista. Kotti heitti 10 pistettä ja otti kaksi levypalloa sekä riisti kahdesti 22 minuutin aikana. Voitolla Crailsheim pysyttelee tiukasti kärkikaksikon Kirchheimin ja Mitteldetscherin takana voiton vähemmän rekisteröityneenä.

Juho Nenosen Ciclista Olimpico palasi tositoimiin Argentiinan sarjassa Liga Sudamerican jälkeen voittamalla kotonaan Estudiantesin 89-77 (53-33). Olimpico pohjusti voittoa hurjalla toisella neljänneksellä, jonka se vei nimiinsä 34-21. Nenonen pelasi ottelussa 21 minuuttia tilastoiden kuusi pistettä ja kuusi levypalloa. Nenosen kaikki pisteet syntyivät vapariviivalta. Voitolla Olimpico nousi Argentiinan pohjoislohkon kolmoseksi.

Anton Odabasin Trabzonspor jahtaa vielä kauden avausvoittoaan, kun se hävisi vieraskentällä Galatasaraylle 84-90 (40-41). Odabasi ei saanut ottelussa peliaikaa. Trabzonspor on sarjassa viimeisenä ilman voittoja viiden pelin jälkeen.