Eiväthän urheilupiirit lopulta kovin suuret ole, mutta keskiviikkona pelattavassa tämän kauden ensimmäisessä Pirkanmaan paikallisottelussa lähes kaikki tuntevat toisensa poikkeuksellisen hyvin. Lämmin tunnelma on siis odotettavissa tässä erittäin mielenkiintoisessa BC Nokian ja Pyrinnön Korisliigaottelussa.

Viime kevään mitalistit (Pyrintö hopea, BC Nokia pronssi) aloittivat syksyn vaisusti, mutta ovat sittemmin parantaneet huomattavasti (molemmilla 4 voittoa/5 tappiota). Nokia pääsi nopeammin kiinni voittokantaan, mutta on joutunut tyytymään tappioon kahdessa viimeisessä pelissä (Kouvot ja Kataja vieraissa). Pyrintö on voittanut 3 viimeistä otteluaan.

Pyrinnössä pelanneita ja siksi tutuimpia nokialaisia on mm. Niko Mattila, samaa kovaa Juha Vuorion junnuissa valmentamaa 1994-syntyneitten ikäluokkaa kuin Topias Palmi.

Aika moni liittää myös KTP-kasvatin Joni Harjulan kiinteästi Pyrintöön, sillä pelasihan mies Pyrinnössä Korisliigaa 7 kautta ja pari vuotta 1-divarissa sen päälle, ennen siirtymistään Nokialle. Juoni heittävä takamies oli myös tärkeässä roolissa, kun Pyrintö voitti kaksi ensimmäistä Suomen mestaruuttaan (2010 ja 2011). Lisäksi ringistä löytyy pari nuorten SM-mitalia Pyrinnössä voittaneet Waltteri Mäkelä ja Ville Haapoja.

Nokian valmennusjohdossa on myös tuttuja miehiä. Päävalmentaja Ilpo Rantanen ja Tero Vasell omaavat molemmat juuret ja menestyksellisen valmennusuran Pyrinnössä. Lisäksi taustavoimista löytyy Pyrinnön kasvatteja, joten ei ihme, että Nokian palloiluhallilla on myös tamperelaisille kotoisa tunnelma.

– Ensimmäinen Pirkanmaan derby edessä ja sähköä ilmassa enemmän kuin perinteisessä runkosarjaottelussa. Nokialla tulee tupa olemaan varmasti täynnä ja tunnelma sen mukainen. Tällä hetkellä meidän tekemisessämme eletään vahvasti oman pelin kehittämisen vaihetta. Olemme saaneet rakennettua puolustuspelaamisestamme kivijalkaa, johon nojata heikompina heittopäivinä. Vastaavasti hyökkäyspelaamisemme on elänyt vahvasti puolustuspään onnistumisten ruokkimana. Viime aikoina painopisteenämme on ollut hyökkäyspään konseptin toteuttaminen laadukkaammin. Derby-ottelut ovat aina mielenkiintoisia ja tunnepuolen oikeisiin asioihin kanavoiminen näyttelee merkittävää roolia. Toiveissa on päästä lähtemään otteluun täydellä kokoonpanolla ensimmäistä kertaa tällä kaudella, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen ennakoi seuran sivuilla.