KTP-Basket löysi nopeasti korvaajan takamies Ian Youngille. Kyseessä on viimeiset kolme kautta BC Nokian paidassa pelannut Daniel Bailey.

Bailey, 26, valmistui Queensin yliopistosta vuonna 2012, taottuaan seniorikaudella mukavat 18/6-statsit. Ura jatkui Saksan ProA:n Crailsheim Merlinsissä, jossa Tuukka Kotti nykyisin pelaa ja Tuomas Iisalo valmentaa, mutta rooli jäi pieneksi (1,7/1,7).

Bailey saapui Suomeen ensimmäisen kerran kaudella 2012-13, jolloin Nokian divarijoukkueessa syntyi tehot 19,5/8,4. Seuraava ovi aukesi Japani BJ-liigasta, mutta Shinshu Brave Warriors tarvitsi pelintekijää, eikä Bailey sellainen ole.

– Kyseessä on urheilullinen takamies-laituri, KTP:n päävalmentaja Ray Ailus kertoo kotkalaisten sivuilla.

– Olimme ottamassa ensin takamiestä, mutta se siirto kariutui. Lopulta päädyimme Suomessa aiemmin pelanneeseen Baileyyn, jonka tiedämme pystyvän toteuttamaan meidän hyvin toiminutta puolustuspeliä.

Nokialla Baileysta on ainakin pidetty, sillä silloin päävalmentaja Oliver Vidin halusi miehen takaisin kaudelle 2013-14 (11,3/6,7). Kausi päättyi nousuun ja Bailey sai jatkaa myös liigassa (12,8/6,7).

– Se kertoo paljon, että Vidin halusi Baileyn aina uudestaan takaisin, kolme vuotta Baileyn joukkuekaverina pelannut KTP-kasvatti Joni Harjula kertoo.

– Bailey on tosi hyvä tyyppi, joka toteuttaa kentällä kaiken mitä valmentaja haluaa.

Baileyn rekrytointi tarkoittaa entistä suurempaa roolia ainakin Joni Herralalle ja Severi Kaukiaiselle.

– Joni on pelannut hyvin, kuten myös Severi perjantaina. Toivottavasti se jatkuu. Ei nämä jätkät ilman vastuuta kehity, Ailus sanoo.

KTP matkustaa keskiviikkona Nokialle. Baileyn on määrä saapua suoraan entiseen kotihalliinsa.

– Jos hän ehtii paikalle, niin kyllä hän pukee pelikamat, Ailus lupailee.