Kataja Basket palasi Mestarien liigassa voittojen tielle, kun se haki arvokkaan 84-66-vierasvoiton turkkilaisesta Pinar Karsiyakasta. Joensuulaiset onnistuivat tasaisesti ja hallitsivat ottelua ensiminuuteista lähtien.

Kataja Basket lähti altavastaajana Mestarien liigassa Pinar Karsiyakan vieraaksi, mutta jätti lopulta kotijoukkueen tylysti nuolemaan näppejään.

– Taistelimme koko 40 minuuttia ja sitä ottelun voittaminen vaatii etenkin vieraskentällä. Olen todella ylpeä joukkueestamme, Katajan päävalmentaja Greg Gibson myhäili ottelun lehdistötilaisuudessa.

Joensuulaiset saivat otteluun hyvän alun ja karkasivat turkkilaisilta toisen erän edetessä. Vahvassa vireessä ollut Kataja-kapteeni Teemu Rannikko pussitti yhdeksän pistettä vain 47 sekunnissa ja johdatti joukkueensa 18 pisteen karkumatkalle.

Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue sai juonesta kiinni ja DaJuan Summersin kolmonen toi Pinar Karsiyakan jo viiden pisteen päähän tilanteessa 54-59. Vesa Mäkäläisen ja Jarekious Bradleyn kolmoset veivät joensuulaiset kuitenkin päätöserään turvallisessa johdossa. Katajan hermot kestivät turkkilaisyleisön edessä ja joukkue nappasi vieraskentältä Mestarien liigan kolmannen voittonsa.

– Halusimme voittoa enemmän. Täällä on hieno joukkue ja organisaatio, mutta teimme heistä tänään aseettomia. Pelasimme ottelun alusta loppuun suurella sydämellä ja toteutimme suunnitelmaamme. Teimme virheitä, mutta pääsimme taistelemalla niistä yli, Gibson kehui omiaan.

Kataja onnistui laajalla rintamalla, mutta suurimmat syömähampaat olivat tutusti Rannikko (15/1/8 syöttöä) ja Izmirin Karsiyaka Arenan ilmatilaa hallinnut Daniel Mullings (17/9/5 syöttöä). Kaksinumeroisille pisteille ylsivät kaksikon lisäksi Jarekious Bradley (14/1) sekä Nino Johnson (12/3), ja minuuttinsa käyttivät tehokkaasti myös Tommi Huolila (4/5) ja Ilari Seppälä (8/2).

– Viime viikon kotiottelu oli meiltä huono ja hävisimme, eikä meillä ollut tänne lähdettäessä mitään menetettävää. Saimme hyvän startin otteluun ja pidimme kontrollin koko 40 minuutin ajan, Rannikko sanoi.

Joensuulaisten puolustus pakotti Pinar Karsiyakan vaikeisiin heittoihin, mistä kielivät myös tilastot. Kataja upotti kakkosensa 55 ja kolmoset 46 prosentin tarkkuudella, kun taas kotiareenallaan pelanneet turkkilaiset jäivät lukemiin 39% (2p) ja 33% (3p).

– Pelasimme niin kuin halusimme, juoksimme, mutta tarvittaessa osasimme myös rauhoittaa peliä. Puolustuspelaaminen oli tämän ottelun avain, Rannikko summasi.

Kataja jatkaa otteluitaan ensi tiistaina 6. joulukuuta, kun se matkaa Mestarien liigassa Maccabi Rand Median vieraaksi Israeliin.