Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

Alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen valmennusvastuun ottaa Susijengin valmennustiimiin kuuluva Jukka Toijala. Toijalan lisäksi valmentajina toimivat Korisliigassa Tampereen Pyrintöä luotsaava Ilkka Palviainen sekä HBA:n apuvalmentajana toimiva Hanno Möttölä.

Kuluvan vuoden EM-kilpailut poikkeuksellisesti vasta 16. joulukuuta alkaen pelaava alle 18-vuotiaiden miesten maajoukkue puolestaan pysyy myös ensi vuonna tutussa komennossa, kun Jyri Lohikoski, Jyri Lehtonen ja Jari Nykänen jatkavat joukkueen peräsimessä. Uutena valmentajana tiimiin liittyy viime kesänä alle 20-vuotiaiden valmennusjohtoon kuulunut Petri Virtanen.

– Jatkuvuus ja toimintojen kehittäminen ovat aina olleet tärkeitä asioita, ja siksi on hienoa, että mukana on paljon sellaisia ihmisiä, jotka ovat olleet mukana jo vuosia. Joukossa on kuitenkin myös muutamia paluumuuttajia, joten kyseessä on hieno yhdistelmä kokemusta ja uusia kasvoja, Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann summaa valmentajien joukkoa Koripalloliiton tiedotteessa.

Naisten alle 18-vuotiaiden joukkue saa ensi vuodelle uuden päävalmentajan, kun päävastuun joukkueesta ottaa Korisliigassa Katajan valmentajana toimiva Tuomas Oja. Lisäksi joukkueen valmennustiimissä jatkaa Mirka Dettmann ja uutena kasvona joukkoon liittyy Jyväskylässä JBA:ta vetävä Mikko Tupamäki.

16-vuotiaat naiset siirtyvät kokonaan uuden valmennusjohdon alle, kun Jussi Räikän lisäksi joukkuetta luotsaavat Jussi Laakso sekä Tuomas Rahkonen.

– Nuorten maajoukkuevalmentajana toimiminen on työlästä hommaa, sillä kisat ovat tiiviitä, mutta toisaalta työ on myös hyvin antoisaa. Tämä on parasta itsensä valmentamista: pysyy ajan hermolla ja näkee kansainväliset trendit, Dettmann korostaa.

Nuorten maajoukkuevalmentajat 2017

Alle 20-vuotiaat miehet
Päävalmentaja: Jukka Toijala
Valmentajat: Ilkka Palviainen, Hanno Möttölä

Alle 18-vuotiaat miehet
Päävalmentaja: Jyri Lohikoski
Valmentajat: Jyri Lehtonen, Petri Virtanen, Jari Nykänen

Alle 16-vuotiaat miehet
Päävalmentaja: Antti Koskelainen
Valmentajat: Ville Neva, Vesa Vertio

Alle 15-vuotiaat miehet
Päävalmentaja: Petka Lehtinen
Valmentajat: Juho Kailio, Arttu Mannelin, Juuso Konttinen

Alle 18-vuotiaat naiset
Päävalmentaja: Tuomas Oja
Valmentajat: Mikko Tupamäki, Mirka Dettmann

Alle 16-vuotiaat naiset
Päävalmentaja: Jussi Räikkä
Valmentajat: Jussi Laakso, Tuomas Rahkonen

Alle 15-vuotiaat naiset
Päävalmentaja: Sami Toiviainen
Valmentajat: Niko Nyholm, JP Männistö, Erkko Ojala

All Stars, pojat
Päävalmentaja: Juha Sten
Valmentajat: Masa Kaminen, Tristan Fay

All Stars, tytöt
Päävalmentaja: Harri Jokela
Valmentaja: Juha Oikarinen