KTP-Basket jäädytti perjantaina seuralegenda Jarkko Tuomalan pelipaidan numero 13.

Tuomala edusti koko uransa KTP:ta, neljällä eri vuosikymmenellä. Vuonna 1979 alkanut pääsarjaura kantoi peräti 20 kauden ajan, aina 2000-luvulle asti. Otteluita kertyi kaikkiaan ennätykselliset 731 ja runkosarjassakin 623 kappaletta. Kumpaakaan ennätystä ei ole vieläkään rikottu.

Ei ole sattumaa, että Tuomalan ja KTP:n huippuvuodet osuvat samalle ajanjaksolle. Tuomalan palkintokaapista löytyy peräti 10 aikuisten SM-mitalia, joista neljä on kultaisia. Vitriinissä on myös komeat seitsemän cup-kultaa ja neljä hopeaa.

Pitkän uran keskiarvot ovat 11,8 pistettä ja 5,7 levypalloa.

A-maaotteluita Tuomala pelasi 72 kappaletta, edustaen Suomea myös vuoden 1995 EM-kilpailuissa Ateenassa.

KTP on aiemmin jäädyttänyt Larry Poundsin (numero 14) ja Pertti Marttilan (12) pelipaidat, sekä Erkki Hiltusen ”valmentajapaidan”.