Sasu Salinin Gran Canaria varmisti lohkovoiton Eurocupissa voittamalla liettualaisen Lietkabelis Panevezysin. Erik Murphy huipensi Strasbourgin voiton Mestarien liigassa tuplatuplaan.

Gran Canaria varmisti Eurocupin lohkovoiton kierrosta ennen loppua, kun se voitti vieraskentällä Lietkabelis Panevezysin 92-73 (45-43). Gran Canaria vei ensimmäisen neljänneksen nimiinsä yhdeksällä pisteellä, mutta kotijoukkue kiri toisella jaksolla kahden pisteen päähän. Laspalmaslaiset ratkaisivat ottelun kolmannella neljänneksellä viemällä sen 27-11. Salin pelasi reilut 14 minuuttia ja heitti 10 pistettä, otti yhden levypallon ja antoi yhden korisyötön.

– Hyvä voitto ja samalla lohkovoittokin ratkesi mitä haimmekin. Ennen taukoa pelimme vähän herpaantui ja päästimme heidät mukaan. Kolmannella neljänneksellä sitten puolustimme todella hyvin emmekä päästäneet heitä enää peliin. Tästä on hyvä jatkaa, Salin kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.
Ottelutilastot

Strasbougilla on ollut vahva alkuviikko, sillä ensin se voitti Ranskan liigassa kärkijoukkueisiin lukeutuneen Nanterren ja keskiviikkona Mestarien liigassa kaatui lohkon jaetulla kärkisijalla ollut liettualainen Juventus Utena.

Strasbourg kaatoi Nanterren 78-73 (37-36). Murphy pelasi ottelussa 14 minuuttia ja teki kolme pistettä ja antoi kaksi korisyöttöä. Ranskan ProA-liigassa Strasbourg on nyt voittanut 11 pelistään kuusi ja tukevoitti asemiaan kahdeksan parhaan joukossa.

Mestarien liigassa se päihitti Juventus Utenan 86-61 (50-32). Murphy pelasi ottelussa 26 minuuttia ja kasasi komeasti 11 pistettä ja 13 levypalloa. Strasbourg on voittanut nyt kahdeksasta pelistään viisi ja nousi lohkossa nyt jo kolmanneksi.

Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners hävisi kotonaan Mestarien liigan ottelussa AS Monacolle 64-70 (34-33). Skyliners on voittanut nyt kahdeksasta pelistään kolme ja on lohkossaan kuudentena.