Joulunalusherkkua tarjoillaan Kauhajoen Liikuntahallissa lauantaina 17.12. klo 17:00 alkaen. Sarjanelonen Karhu isännöi sarjakutosta, Lapuan Kobria.

Pohjanmaan hegemonia nousee aina esiin, kun nämä joukkueet kohtaavat. Karhu on ennen tätä peliä pelannut 16 ottelua ja on Katajan kanssa jaetulla kakkostilalla kotivoittojen suhteen. Karhun kotisaldo on 6/1. Kobrat on pelannut 15 ottelua ja heidän vierassaldonsa on 2/5. Vieraissa koko liigassa vain kolmella joukkueella on enemmän kuin kaksi voittoa. Nämä kolme joukkuetta miehittävät sarjataulukon kolme ensimmäistä sijaa, eli Seagulls, Vilpas ja Kataja. Kotikenttäetu sarjassa on siis erittäin kova. Tietenkin kotiyleisö on yksi ratkaiseva tekijä tässä ja lauantain peliin odotetaan runsaslukuista yleisöä molemmilta paikkakunnilta, joten tunnelmaa pitäisi salissa olla.

Joukkueet kohtasivat Lapualla 3.12. ja tuolloin kotijoukkue Kobrat oli vahvempi lukemin 83-68. Kokoonpanot ovat molemmilla eläneet tuon pelin jälkeen, sillä kumpikaan joukkue ei ole välttynyt loukkaantumisilta. Kobrien riveistä lauantaina puuttuu Mario Edwards ja Jussi Turja on merkinnällä GTD. Karhulta puuttuu Kammeon Holsey ja alaraajavammasta kärsinyt Joonas Lehtoranta on merkinnällä GTD.

– Kauden toinen paikalliskamppailu ja samalla viimeinen peli ennen joulua. Molemmilla kokoonpanossa puutteita sekä rankka vieraspeli alla. Palautuminen on varmasti isossa roolissa, kun joudutaan pelaamaan tavallista kapeammilla rostereilla. Nyt on vain laitettava kaikki peliin ja sen jälkeen on aikaa parannella vaivoja pienellä joulutauolla. Meidän on tunnistettava Kobrien vahvuudet ja saatava oman hyökkäyksen pallon liike pysymään hyvänä koko pelin ajan, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen miettii seuran sivuilla.

Kobrien päävalmentaja Damion Dantzler on Toiviaisen kanssa pitkälti samoilla linjoilla.

– Viimeinen ottelu ennen pikku joulutaukoa. Tärkeintä on saada joukkue palautumaan Kotkan reissusta. Loukkaantumiset ovat hieman sekoittaneet meidän valmistautumista, mutta pitkässä sarjassa niitä sattuu. Karhu on erittäin hyvä kotijoukkue, josta osoituksena sillä on vain yksi kotitappio. Karhu heittää bonuskaaren takaa hyvin kotonaan ja siihen meidän on reagoitava. Meidän täytyy pysyä omassa pelisuunnitelmassamme koko ottelun ajan.