Suomen 18-vuotiaat pojat aloittivat perjantai-iltana A-divisioonan EM-kisaurakkansa Turkin Samsunissa. Avausottelussa superlupaus Isaiah Hartensteinin johdattama Saksa karkasi Sudenpentujen kynsistä selkeään 92-63 (47-28) -voittoon.

Lyhyt valmistautumisjakso näkyi alkuminuutteina kummankin joukkueen esityksessä hermostuneisuutena, mutta saksalaiset saivat ripeämmin pelin juonesta kiinni. Oivan pallonliikkeen myötä Saksa puhkoi Suomen puolustuksen ja pääsi vapaisiin donkkeihin korin alta.

Tilanteessa 11-6 Suomi otti aikalisän, jonka jälkeen intensiteetti ja puolustus piristäytyi. Hyökkäyspäässä vaihdosta tullut Ricky Waxlax toi energiaa aggressiivisilla ajoillaan, mutta Saksa kykeni pitämään johtoaseman 20-16 avausneljänneksen päätteeksi.

Toisella neljänneksellä Suomi tippui kyydistä, kun Sudenpentujen pelaaminen vaipui sooloiluksi. Saksa karkasi kaksinumeroisiin johtoon puoliajalle ja lopulta veti eron 30 pistettä hipovaksi toisella puoliajalla Hartensteinin (18/5/5 syöttöä) ja Kostja Mushidin (17/0/6) heilutellessa tahtipuikkoja.

– Jos suomalainen joukkue haluaa pärjätä tällä tasolla, niin pitää pelata paremmin joukkueena molemmissa päissä kenttää. Yksi vastaan yksi -koripalloon rahkeet eivät riitä. Intensiteetissä ja kovuudessa olimme vain ajoittain Saksan tasolla, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen paras pistemies oli Edon Maxhuni, joka heitti 13 pistettä, haki 3 levypalloa ja jakoi 3 syöttöä. Ricky Waxlax (5/2) toi etevimmin parketille valmennusjohdon haluamia asioita. Hannes Pöllä (10/5) ja Severi Kaukiainen (8/4) taas väläyttelivät.

– Välähdykset pitää saada kääntymään pidemmiksi valon jaksoiksi, Lohikoski kiteytti.

Suomi kohtaa EM-kisojen toisessa ottelussaan lauantaina 17.12. kello 17:30 Suomen aikaa isäntämaa Turkin.