BC Nokian urheilutoimenjohtajana toiminut Ville Tuominen, 34, ottaa BC Nokian päävalmentajan tehtävät hoitoonsa.

BC Nokia on vapauttanut Ilpo Rantasen, 47, päävalmentajan tehtävästään 17.12. alkaen ja nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen loppukauden ajaksi Ville Tuomisen. BC Nokia on jo aiemmin julkaissut Tuomisen 2+1-mallisen sopimuksen kausille 2017-2020.

BC Nokiaa Divari A:ssa kaudella 2011/2012 luotsannut Tuominen palaa Näätiin johtamaan nelivuotista projektia, jonka keskiössä on pitkällä tähtäimellä sekä seuran että pelaajien kehittyminen. Tuominen ottaa joukkueen päävalmentajan tehtävät vastatakseen hieman etuajassa ja liittyy Näätien valmennustiimiin välittömästi.

– Tuomisen tulo valmennustiimiin oli kuitenkin tapahtumassa ja etukäteen sovittu, joten nyt tulo vain aikaistuu muutamalla kuukaudella. Näin jälkikäteen sanottuna tuntuu, että asetimme Ilpo Rantasen liian vaikeaan tilanteeseen, kun tulevan kauden sopimukset olivat jo etukäteen tehtyinä, Näädät Oy:n puheenjohtaja Marko Pirhonen kommentoi BC Nokian sivuilla.

– Tuominen sai sitoumuksensa Tanskassa sovittua tämän järjestelyn toteuttamiseksi, joten päätimme aikaistaa jo aiemmin julkaisemamme nelivuotisen strategian jalkauttamista, Pirhonen jatkaa.

BC Nokia on lisäksi käyttänyt optionsa ja purkanut takamies Ray Sandersin, 23, sopimuksen päättymään joulutauon aikana. Sanders esiintyi Näätien paidassa 16 ottelun verran 9,2 pisteen ja 4,3 levypallon keskiarvoilla.

BC Nokia neuvottelee tällä hetkellä korvaavan ulkomaalaispelaajan kanssa.