Kataja Basket järjesti Mestarien liigassa jälleen jättiyllätyksen, kun se kaatoi vieraskentällä lohkonsa kärkijoukkue Le Mans Sarthen 74-57 (33-43). Ranskalaisjoukkue on hävinnyt liigassa kolme ottelua, joista kaksi Katajalle.

Joensuulaisittain ottelun lähtökohdat olivat hankalat, sillä Katajan pelin sielu, kapteeni Teemu Rannikko joutui seuraamaan kamppailua vaihtopenkiltä jalkavammaansa parannellen.

Ottelun kuluessa ”Taikurin” puuttuminen kokoonpanosta ei kuitenkaan juuri näkynyt. Kataja onnistui laajalla rintamalla osuen läheltä ja kaukaa, ja uhrautuva puolustuspeli isompia ranskalaisia vastaan toi jälleen toivotun tuloksen.

– Minulla ei ole paljoa sanottavaa, olen todella ylpeä joukkueestamme. Lähdimme peliin hieman vajavaisena, kun kapteenimme ja yksi koko Euroopan parhaista takamiehistä oli sivussa. Hänen johtajuutensa puuttui kentältä ja juuri sen takia tämä voitto kertoo paljon näistä muista kavereista, Katajan päävalmentaja Greg Gibson suitsutti omiaan Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Le Mans tuskaili hyökkäyspäässä omien heittojensa kanssa ja Kataja-puolustuksen puristuksessa joukkue onnistui tekemään toisessa erässä ainoastaan kahdeksan pistettä.

– Puolustus oli tänään ehdottomasti voiton avain. Teimme pieniä muutoksia ja puolustimme hieman aktiivisemmin ja aggressiivisemmin palloa kuin viimeksi. Autoimme toisiamme ja pelasimme joukkueena. Toisinaan tuli mismatcheja, jolloin takapelaajat auttoivat ja toisaalta myös isot pelaajat auttoivat korin alla. Tämä oli koko joukkueen voitto, Daniel Mullings painotti.

Isäntäjoukkue sai juonesta kiinni tauon jälkeen ja Katajan huolimattomuuden myötä Le Mans kuroi 10 pisteen eron Ryan Pearsonin (14/5) johdolla kiinni. Joey King (18/3), Ilari Seppälä (6/1) ja Jarekious Bradley (10/11) upottivat kuitenkin kolmoset peräjälkeen ja joensuulaiset karkasivat taas turvalliseen johtoon.

Päätösjaksolla Katajan pelin intensiteetti pysyi korkealla kotijoukkueen painostuksesta huolimatta ja joukkue haki irtopallot kovalla tahdolla. Tommi Huolila (2/4) taisteli jälleen erinomaisesti itseään huomattavasti fyysisempiä pelaajia vastaan ja hyökkäyspäässä joukkue onnistui Joey Kingin ja Daniel Mullingsin (22/10) johdolla upottamaan tarvittavat pisteet.

Kataja on pelannut Mestarien liigassa nyt 10 ottelua, joista se on voittanut kuusi. Joukkue porskuttaa neljän ottelun voittoputkessa, ja niistä peräti kolme se on hakenut vieraskentältä.

– Minulla ei ole siihen vieläkään selitystä. Olemme kuin perhe ja ehkä on kiva päästä pois kotikaupungista ja keskittyä muutama päivä vain korikseen yhdessä, Gibson naureskeli joukkueensa huimaa virettä.

– En tiedä onko sillä mitään tekemistä asian kanssa. Olemme hyviä myös kotona, mutta pelimme on nyt loksahtanut kohdalleen nyt, kun meillä ollut paljon vieraspelejä.