Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue ei jäänyt kahta sanottavaa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Turkin Samsunissa pelattavissa EM-kisoissa. Heikosti esiintynyt Suomi putosi puoliaikaan mennessä bosniahertsegovinalaisten kyydistä ja joutui tyytymään 72-95 (31-45) -tappioon. Sudenpennut pelaa huomenna EM-kisojen sijoista 7-8 Venäjää vastaan.

Bosnia-Hertsegovina karkasi jo ensimmäisellä neljänneksellä kymmenen pisteen päähän taitavan Dzanan Musan tehdessä tuhojaan, mutta Sudenpentujen 11-3-juoksu toi Suomen vielä kolmen pisteen päähän neljänneksen loppuun mennessä.

Toisesta neljänneksestä lähtien peli oli Bosnia-Hertsegovinan heiniä. Suomea satutti erityisesti runsaat menetykset (22) ja virheet, jotka poikivat Bosnia-Hertsegovinalle peräti 33 vapaaheittoa (22/33, 66,7%). Hyökkäyspäässä taas Suomi pääsi vapaaheittoviivalle vain viidesti.

– Totta kai se on pettymys, että nyt ovi MM-kisoihin sulkeutui. Mutta vielä suurempi pettymys on se, että miten me tänään esiinnyimme kentällä. Koripallo on tapojen peli ja Bosnia-Hertsegovina paljasti tänään julmasti, että meillä on vielä liikaa huonoja tapoja, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Yksi iso kehityskohde liittyy vastoinkäymisten käsittelemiseen. Liian helposti yksi virhe tai negatiivinen suoritus vaikuttaa seuraavaan tilanteeseen. Konkreettisella tasolla, jos emme ole täysin keskittyneitä, niin pelivalmius taktisessa ja teknisessä mielessä putoaa. Nyt olimme myöhässä tilanteista ja se johti virheisiin ja menetyksiin.

– Toki pitää muistaa, että pojat ovat vielä nuoria ja heidän urallaan on vielä vaikka kuinka monta vuotta jäljellä. Tämäkin kokemus pitää oppia kääntämään kasvun voimavaraksi.

Pisteiden valossa Suomen positiivisimpiin esiintyjiin kuuluivat Edon Maxhuni (18/2/3 syöttöä), Vili Nyman (12/1) ja Elias Valtonen (12/5/5 syöttöä). Ottelun selkeä kuningas oli kuitenkin huippulupaus Musa, joka tehtaili 28 pistettä, 2 levypalloa ja 7 syöttöä.

Suomi kohtaa EM-kisojen päätösottelussaan huomenna Suomen aikaan kello 13:00 Venäjän.

Ottelutilastot