Petteri Koposen komea ilta siivitti Barcelonan voittoon EA7 Milanosta Euroliigan ottelussa. Suomalaisten ilouutisiin kuuluivat myös Antti Kanervon ja Matti Nuutisen vahvat esitykset sekä Tuukka Kotin paluu pelikentille.

Barcelona pääsi voiton makuun kolmen peräkkäisen Euroliiga-tappion jälkeen voittamalla milanolaisvieraansa 89-75 (49-35). Koponen oli häkellyttävällä pelipäällä etenkin avauspuoliskolla. Penkiltä pelin aloittanut Koponen tuli ensimmäisen neljänneksen lopussa sisään ja naulasi heti kaksi kolmosta pussiin. Sama tahti jatkui Koposen upottaessa ensimmäiset viisi heittoaan kaaren takaa keskelle korirengasta. Lopussa heittotarkkuus vähän kärsi, mutta Koponen heitti silti kolmen pisteen heittonsa komeasti 5/7 ja merkkautti joukkueensa toiseksi korkeimman pistemäärän 15 pisteellä. Lisäksi tilastoihin tuli yksi riisto.

– Tärkeä voitto ja heittokin upposi. Kotipelit pitää pystyä hoitamaan ja onnistuimme siinä. Nyt päivä vapaata ja sitten jatkuu taas, Koponen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Voitolla Barcelona paranteli asemiaan ja on Euroliigassa kymmenentenä kuuden voiton ja kahdeksan tappion saldolla.

Ranskan ProA-liigassa Erik Murphyn ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg hävisi vieraskentällä Chalon/Saonelle 74-81 (32-42). Murphy uurasti kentällä 19 minuuttia ja tilastoi komeasti yhdeksän pistettä, kuusi levypalloa ja kolme syöttöä. Strasbourg on nyt voittanut 14 pelistään puolet ja on sarjassa yhdeksäntenä.

Loukkaantunut Shawn Huff oli sivussa Le Portelin kokoonpanosta, kun Le Portel voitti vieraskentällä Paris-Levalloisin 62-47 (47-40). Le Portel on voittanut kuusi ottelu ja on sarjassa kymmenentenä.

Roanne katkaisi neljän ottelun tappioputkensa komeasti kaatamalla kotikentällään Denainin 79-62 (41-38) Ranskan ProB-liigan ottelussa. Nuutinen ja Kanervo kuuluivat avausviisikkoon ja olivat joukkueensa parhaimmistoa. Kanervo heitti joukkueensa toiseksi suurimmat pisteet, kun hän tilastoi 16 pistettä 35 minuutissa. Lisäksi tilastoihin merkattiin kaksi levypalloa ja yksi korisyöttö. Nuutinen oli niin ikään vahvalla pelipäällä 11 pisteellä ja kahdella levypallolla 25 minuutissa. Voitolla Roanne paranteli asemiaan sarjassa ja nousi seitsemänneksi.

Kotti palasi noin kuukauden mittaiselta sairauslomalta takaisin tositoimiin, kun Crailsheim Merlins voitti kotonaan Kirchheim Knightsin 90-69 (58-34). Kotti pelasi alaraajavammansa jälkeen reilut seitsemän minuuttia ja merkkautti neljä pistettä ja kaksi levypalloa. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim nousi Saksan ProA-liigassa toiseksi. Se on voittanut 16 pelistään 12.