Kataja Basketin neljän ottelun voittoputki Mestarien liigassa päättyi, kun ukrainalainen Himik haki pisteet Joensuusta 76-61 (38-35). Katajan heikko toinen puoliaika vei isäntäjoukkueelta mahdollisuudet voittoon.

Kataja pysyi ottelussa mukana kolmannelle jaksolle asti, kunnes tilanteessa 48-41 kotijoukkueen ote karkasi. Himik oli käyttänyt viikon valmistautumisajan hyödykseen ja sai tylsytettyä joensuulaisten kovimmat syömähampaat pois pelistä. Voitto oli Himikille toinen Mestarien liigassa.

– Katkera tappio ja vaikea alku vuodelle. Aloitimme ihan hyvin, mutta puolustuksemme ei ollut riittävän aggressiivista koko ottelun ajan. Menetimme mahdollisuuksia myös huonoon levypallopeliin, kun heille tarjoutui paljon toisia yrityksiä hyökkäyslevypalloista, totesi Katajan paidassa täydet 40 minuuttia urakoinut Daniel Mullings Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Kataja joutui otteluun siipirikkoisena, kun Jarekious Bradley ja Vesa Mäkäläinen puuttuivat kokoonpanosta. Joukkue kaipaa myös edelleen lisävahvistusta ison miehen tontille, ja päävalmentaja Greg Gibson myönsikin ottelun jälkeen, että vajaus näkyi lopputuloksessa.

– En voi olla kovin pettynyt meidän pelaajiimme, olimme liikkeellä pahasti vajaalla kokoonpanolla. Johdimme 48-41, mutta sitten huono hetkemme oli liian pitkä, emmekä pystyneet vastaamaan heidän hyvään jaksoonsa. Yritimme ja taistelimme, ja nyt pitää vain mennä eteenpäin, Gibson sanoi.

Joensuulaisten tehomies oli 23 pistettä heittänyt ja kuusi syöttöä jakanut Teemu Rannikko. Daniel Mullings kirjasi ukrainalaisten kovassa puristuksessa tehot 11/9 ja Rion Brown 12/7. Himikin kovimmat pisteet kirjasivat Volodimir Koniev (19/12) ja Jaime Smith (18/1/4s).

– Tunnelmat ovat pettyneet, mutta nostan hattua valmentaja Vitali Stepanovskille ja Himikille. Tiesin, että tämä on meille vaarallinen ottelu ja että he tulevat valmistautuneena, ja se kyllä todella näkyi, Gibson summasi.

Kataja on yhä mukana taistelemassa Mestarien liigan pudotuspelipaikasta, kun lohkovaihetta on jäljellä kolme kierrosta. Joensuulaisilla on seuraavaksi edessä kaksi vierasottelua Italian Reyer Veneziaa sekä romanialaista CSM CSU Oradeaa vastaan, ennen kuin se kohtaa viimeisessä ottelussaan kotonaan turkkilaisen Pinar Karsiyakan.