Susijengin kapteeni ja linkkuveitsi Shawn Huff on purkanut sopimuksensa Ranskan ProA-liigan Le Portelin kanssa ja siirtyy Saksan Bundesliigaan Fraport Skylinersin riveihin. Huffin sopimus kattaa loppukauden ja sisältää option ensi kaudesta.

Huff siirtyi kesällä kolmen Bundesliigaseura Ludwigsburgin viettämänsä kauden jälkeen Ranskaan ProA-liigan Le Portelin joukkueeseen. Aika Ranskassa ei ollut kuitenkaan odotusten mukainen kentällä eikä sen ulkopuolella, ja osapuolet päätyivät lopulta sopimuksen purkuun.

– Ranskassa roolitus oli vähän huono ja minulla oli vaikeuksia ranskalaisen pelityylin kanssa. En oikein ikinä päässyt kunnolla pelirytmiin ja lopulta loukkaantuminenkin tuli siihen päälle. Kentän ulkopuolellakin sopeutuminen oli hankalaa, kun seuralta ei hirveästi apua tullut, Huff kertaa aikaansa Ranskassa Koripalloliiton tiedotteessa.

Viime vuoden lopulla Huff kärsi alaraajavammasta, mutta on kuntouttanut nyt itsensä kuntoon. Huff siirtyy uuteen seuraa intoa puhkuen.

– Nyt tuntuu hyvältä päästä taas treenaamaan ja pelaamaan, kun sain itseni kuntoon ja terveeksi.

Skyliners on suomalaisille tuttu joukkue vuosien varrelta. Joukkuetta valmentaa Suomen kansalaisuuden omaava Gordon Herbert ja seurassa ovat aiemmin pelanneet myös Jukka Matinen, Kimmo Muurinen, Carl Lindbom ja Mikko Koivisto.

– Hyvillä mielin jatkan täällä suomalaisperinnettä. On hieno olla osana sitä jatkumoa.

Viime kaudella Skyliners voitti FIBA Europe Cupin ja taistelee tällä hetkellä tiukasti jatkopaikasta Mestarien liigassa. Bundesliigassa se eteni viime kaudella välieriin ja on tällä hetkellä sarjassa kymmenentenä. Loppukaudelle Huffilla on selvät tavoitteet.

– Hieman vanhempana pelaajana tuon ryhmään kokemusta ja yritän auttaa joukkuetta voittamaan mahdollisimman monta ottelua, jotta pääsisimme pudotuspeleihin. Mestarien liigassa jatkopaikka on vielä omissa käsissä. On hienoa asia päästä pelaamaan pari kertaa viikossa. Siihen rytmiin tottui jo viime vuonna, Ludwigsburgin kanssa Eurocupia pelannut Huff iloitsee.