Sasu Salinin ja Erik Murphyn vahvat peliesitykset eivät auttaneet, kun molempien joukkueet hävisivät vuoden ensimmäiset europelinsä. Tappioista huolimatta molemmat Susijengin avainpelaajat kuuluivat joukkueensa eliittiin.

Salinin Gran Canaria aloitti Eurocupin jatkolohkovaiheen Lokomotivia vastaan kotikentällään ja joutui tunnustamaan venäläisjoukkueen paremmakseen 71-86 (36-47)-lukemin. Salin aloitti ottelun vahvasti upottamalla jo ensimmäisellä neljänneksellä kolme kolmosta pussin pohjalle. Pistesarake karttui lisäksi kahdesta onnistuneesta vapaaheitosta ja Salinin pistemääräksi tuli 11, joka oli joukkueen toiseksi korkein. Hän tilastoi 20 minuutissa lisäksi yhden levypallon, yhden syötön sekä kaksi riistoa.

– Vaikea peli. Lokomotiv tiesi tosi hyvin meidän puolustuksemme ja he saivat tapettua meitä helpoilla koreilla. He heittivät myös hyvin koko pelin ajan. Onneksi tämä oli vasta ensimmäinen peli, Salin pohdiskeli Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Mestarien liigan ottelussa SIG Strasbourg koki kirvelevän 72-75 (36-32)-tappion kotikentällään teneriffalaiselle CB Canariasille. Ottelu ratkesi kaksi sekuntia ennen loppua, kun Canariasin Devin White upotti kolmosen sisään. Murphy lukeutui joukkueensa parhaimmistoon heittämällä 24 minuutissa 13 pistettä. Lisäksi hän otti kaksi levypalloa ja antoi kolme korisyöttöä.

Strasbourg on lohkossa tasapisteissä Utenan ja Avellinon kanssa toisena.

Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners koki Mestarien liigassa 72-87 (40-43)-vierastappion Nymburkille. Skyliners on lohkossaan viidentenä. Sillä on vielä ohuet jatkomahdollisuudet, jossa se voittaa loput ottelunsa ja samaan aikaan kreikkalainen Aris häviää omansa. Vaihtoehtoisesti se voi edetä jatkoon olemalla neljän parhaan lohkovitosen joukossa, mutta tällä hetkellä Skyliners on vertailussa huonoin.