Kouvojen (7/10) vankkurit saavuttaa puolimatkan krouvin loppiaisena, kun joukkue matkustaa lakeuksille Lapuan Kobrien (9/9) isännöimään Korisliigaotteluun. Pohjanmaan vierasreissut ovat aina olleet Kouvoille vaikeita koitoksia eikä perjantainkaan ottelu varmasti tuo tähän poikkeusta.

Kouvot on kuluvalla kaudella onnistunut voittamaan vasta kertaalleen vieraissa ja Lapuan on voittanut kotiotteluistaan kaksi kolmannesta. Molemmat joukkueet ovat voittaneet viimeisestä 10 ottelustaan viisi.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti molempien voittaessa kotiottelunsa. Kauden toisessa ottelussa Kobrat oli vahvempi Lapualla (81-69) ja marraskuun lopulla oli Kouvojen vuoro voittaa Mansikka-aholla (98-92).

– Korikobrat on hyvin kasattu joukkue, jonka pelaaminen eroaa Korisliigan valtavirrasta. Kinnardin tulon myötä lapualaisilla on todella kookas aloitusviisikko. Joukkue hyökkää systemaattisen yksinkertaisesti sisään ja edun saatuaan liikuttaa hyvin palloa. Jamal Jones on yksi sarjamme lahjakkaimmista pelaajista, jolla on hyvä mahdollisuus ponnistaa Korisliigasta aina Euroliigatasolle. Meillä oli keskiviikkona surullinen kotimatsi. Olimme epäorganisoituja ja luovutimme, kun saimme siihen tilaisuuden. Lapua-ottelu tarjoaa mahdollisuuden nopeaan kasvojenkohotukseen. On mielenkiintoista nähdä, miten joukkue reagoi edelliseen otteluun, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola pohtii Kouvojen sivuilla.