Kaikkien aikojen eniten miesten maaotteluita Suomen paidassa pelannut Tuukka Kotti on seurannut hyvillä mielin Lauri Markkasen johtamaa nuorten pelaajien esiinmarssia. Kotin mukaan suomalaisen koripallon tulevaisuus näyttää valoisalta.

Nuorten maajoukkueet esiintyivät viime vuonna sekä MM- että EM-kilpailuissa ja rapakon taakse on siirtynyt Markkasen sekä Fiifi Aidoon johdolla nippu lupaavia pelimiehiä.

– Hyvä mieli tulee, kun suomalainen koripallo menee koko ajan parempaan ja hienompaan suuntaan. Nuorten maajoukkueet pelaavat arvokisoissa ja pelaajia siirtyy koko ajan isompiin seuroihin ja kovempiin sarjoihin, Kotti toteaa Ylen sivujen haastattelussa.

– Lauri on pelannut huikeaa kautta, mutta muutkin ovat olleet hyviä. Koko ajan on hyviä merkkejä koriksen kehityksestä. Toivottavasti se jatkuu enkä näe mitään syytä, miksei se jatkuisi, Kotti muistuttaa.

Kotti aloitti oman maajoukkueuransa jo vuonna 2000 eikä osannut tuolloin odottaa millaisia harppauksia suomalainen koripallo ottaisi.

– Ei silloin EM-kotikisat olleet mielessä. Tässä on tapahtunut niin paljon kaikkea mitä ei silloin miettinyt kuten EM-kisoja ja tietenkin MM-kisat ja nyt seuraavaksi kotikisat. Ei olisi voinut pyytää enempää. Maajoukkueella on ollut huikeat 5-6 vuotta ja toivottavasti nuoremmat veisivät Suomen sitten olympialaisiin. Se olisi tietynlainen kruunu kaikelle, Kotti hehkuttaa.

Kotin haastattelu luettavissa kokonaisuudessaan Ylen sivuilta.