Shawn Huff teki ensiesiintymisensä Fraport Skylinersin riveissä sunnuntaina ja esiintyi heti edukseen. Suomalaispelaajat onnistuivat muutenkin laajalla rintamalla sunnuntain otteluissa.

Gordon Herbert antoi Huffille runsaasti vastuuta heti ensimmäisessä ottelussa, kun Skyliners kaatoi Saksan Bundesliigan ottelussa Giessen 46ersin 65-61 (33-28). Huff urakoi kentällä 28 minuuttia ja heitti 13 pistettä, otti viisi levypalloa ja antoi yhden korisyötön. Voitolla Skyliners kuroi eron putoamispelirajaan yhteen voittoon. Se on nyt voittanut seitsemän peliä ja hävinnyt 10.

– Tuntui hyvältä palata tuttuun ympäristöön ja päästä taas pelaamaan. En osannut odottaa ihan noin paljon vastuuta, sillä olen ollut joukkueen mukana vasta viikon, mutta meillä oli hieman sairasteluja, niin pääsin terveenä miehenä pelaamaan, Huff kertasi debyyttiään Koripalloliiton tiedotteessa.

Tuomas Iisalon, Vesa Vertion ja Tuukka Kotin Crailsheim Merlins otti tärkeän voiton ProA-sarjan kärkiottelussa, kun se aiheutti Mitteldeutscherille sen kauden toisen tappion. Crailsheimin voittolukemat olivat 107-99 (49-54). Kotti lukeutui joukkueensa eliittiin tilastoiden 19 minuutissa 12 pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Voitolla Crailsheim tukevoitti asemiaan sarjakakkosena ja on nyt kahden voiton päässä Mitteldeutscheristä.

– Tämä oli meille iso voitto. Tällainen voitto antaa paljon itseluottamusta. Varsinkin, kun voitto tuli vieraissa, niin tämä oli meille henkisesti tärkeä, Kotti totesi ottelun jälkeen.

ProB-liigassa Daniel Janssonin Weissenhorn Youngstars otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi vieraskentällä Bayer Leverkusenin 91-76 (30-39). Weissenhorn on voittanut 14 ottelustaan 10 ja on nyt sarjassa jaetulla toisella sijalla.

Wilson tehokkaana

Espanjan ACB-liigassa Petteri Koposen Barcelona voitti kotonaan Obradoiron selvästi 100-76 (55-40). Koponen pelasi hieman päälle 16 minuuttia merkkauttaen tilastoihin kuusi pistettä, neljä levypalloa, yhden syötön sekä kaksi riistoa. Barcelona on Real Madridin kanssa tasapisteissä sarjakärjessä.

Jamar Wilsonin Estudiantes palasi voittojen tielle neljän tappiollisen ottelun jälkeen, kun madridilaiset voittivat Zaragozan kotonaan 94-78 (45-37). Wilson käytti jälleen 17,5 minuuttia tehokkaasti tehtailemalla 10 pistettä, napaten kaksi levypalloa ja antaen kaksi korisyöttöä. Voitto oli Estudiantesille viides ja tappioita on kymmenen.