Kataja Basket haki jo viidettä peräkkäistä vierasvoittoaan Mestarien liigassa, mutta joutui pettymään Reyer Venetsian käsittelyssä lukemin 68-78 (33-28). Joensuulaisten tehomies oli 22 pistettä pussittanut Rion Brown.

Reyer Venetsia pysyi voittamattomana kotihallissaan, mutta helpolla Kataja ei nahkaansa myynyt. Ensimmäisen puolikkaan jälkeen viiden pisteen tappiolla ollut kotijoukkue teki tauolla peliinsä onnistuneet muutokset ja kuritti joensuulaisia toisella puoliajalla 50 pisteellä.

– 18 menetystä on liikaa, jotta tällä tasolla voisi voittaa vieraskentällä. Suuri osa niistä tuli hetkillä, jotka maksoivat meille paljon, manasi Kataja-luotsi Greg Gibson ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

– Toinen asia oli heidän puolustuspelinsä. Heillä on (Melvin) Ejimin kaltainen laituri, joka pystyy puolustamaan takamiehiä, ja lisäksi he vaihtoivat screenejä. Se toi meille ongelmia, Gibson summasi.

Ottelu aaltoili ensimmäisellä puolikkaalla, mutta Kataja pysyi tiukasti muutaman pisteen johdossa. Vauhdikkaan alun jälkeen molempien joukkueiden hyökkäyspeli puuroutui, ja lukemiin 8-9 päättynyttä toista jaksoa sävyttivät lukuisat menetykset ja ohiheitot molemmissa päissä kenttää.

Tauon jälkeen kotijoukkue sai rivinsä kasaan ja siirtyi johtoon kolmen MarQuez Haynesin (14/3/8 syöttöä) onnistuneen kolmosen myötä. Kataja pääsi vielä mukaan otteluun Ilari Seppälän (8/4/6 syöttöä) kahdeksan peräkkäisen pisteen myötä, mutta Venetsian vahvat viimeiset minuutit käänsivät ottelun italialaisille.

– Meillä oli mahdollisuudet vielä kaksi minuuttia ennen loppua, mutta ottelu ei nyt kääntynyt meille. Tästä otetaan oppia ja mennään eteenpäin, Gibson tuumasi.

Venetsian ykkösmies oli laituri Melvin Ejim, joka heitti 23 pistettä ja otti 10 levypalloa. Katajalta yli kymmenen pisteen pääsi Brownin lisäksi vain Daniel Mullings (14/6/5 syöttöä). Ensimmäisen Mestarien liigan ottelunsa pelannut Kervin Bristol upotti kaikki heittonsa tehden neljä pistettä ja kahmi seitsemän levypalloa.

Tappio oli Katajalle Mestarien liigassa toinen peräkkäinen, mutta joukkueella on edelleen mahdollisuudet jatkaa lohkovaiheesta pudotuspeleihin. Kataja säilytti lohkonsa neljännen sijan, kun viime viikolla pisteet Joensuusta hakenut lohkojumbo Himik voitti tiistaina romanialaisen Oradean 78-49.