Kouvot katkaisi Vilppaan komean yhdeksän ottelun voittoputken keskiviikkona. Kouvot esitti kauden parasta hyökkäystään nimenomaan joukkueena ja vaihteli onnistuneesti puolustusmuotoja sekoittaen Vilppaan pakkaa tehokkaasti ja kun kaukoheittokin upposi miehekkäästi kaatui kauden sensaatiojoukkue parkettiin pistein 86-68 (47-32).

Sarjakärkenä Kouvolaan tullut Vilpas oli voittanut yhdeksän viimeistä otteluaan, sillä oli käytössään täysi 12 miehen orkesteri ja kaiken piti kruunata Juho Nenosen paluu Argentiinasta viikinki-paitaan. Kouvojen peli oli ailahdellut viime otteluissa valtavasti, yhteisen sävelen löytyminen varsinkin hyökkäyspäässä oli ollut vaikeata ja kuin kirsikkana kakun päällä kokoonpanosta puuttuivat Raheem Appleby, Arttu Saarijärvi, Nicolai Andersen ja Henri Kantonen, joten kotijoukkueen oli lähteminen otteluun kahdeksan pelaajan voimin.

Kouvot onnistui hyvin hyökkäyspäässä juurikin joukkueena. Kahdeksasta pelaajasta viisi heitti kaksinumeroisille pisteille ja hyökkäyspään moottorina toimi erinomaisen ottelun pelannut Tuomas Hirvonen (14/5/4) jota Mike Cuffee (14/7/7) säesti hienosti seitsemällä syötöllään. Hirvonen oli selvästi Vilppaan virkaveljeään Juwan Statenia (9/5/2) kovemmassa iskussa. Kouvojen joukkuehyökkäys oli ehdottomasti tämän kauden parasta.

– Tunnelmat totta kai hyvät. On ollut vaikeaa, mutta tietyllä tavalla pystynyt säilyttämään silti positiivisuuden. Kun tässä on oltu vajaalukuisia, niin pelaajat ovat ehkä hieman kuvitelleet, että vastuunkantaminen on sitä, että skorataan väkisin itse vähän enemmän. Pelattiin varmaan kollektiivisinta hyökkäyspeliä tällä kaudella. Muutama kova heitto toi lisää energiaa. Oltiin hyvin fyysisiä tänään, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola hehkutti Kouvojen sivujen mukaan.

Edellisten lisäksi joukkueen kapteeni Osku Heinonen (15/7/3) pelasi ehkäpä parhaan ottelunsa kouvo-paidassa. Heinonen antoi kentällä kaikkensa, taisteli kuin haavoitettu leijona, repi levypalloja ja heitti kahdeksasta kolmosestaan viisi pussiin. Kapteenin +- -tilasto (+36) oli myös selvästi koko kentän paras ja hänet palkittiinkin ottelun parhaana.

– Vähän vajaalla kun lähdetään pelaamaan, niin jokaisen pitää nostaa omaa tasoa ja pelata joukkueena. Tämä oli paras joukkue-esitys meiltä. Se ratkaisi voiton. Oli hyvä fiilis koko ajan, eikä mietitty, mistä voisi säästellä. Kuten ”Homppakin” (Michael Pounds) sanoi, paikan ja miehen vaihtelu oli tänään tuottoisaa. Ne asiat, mitä sovittiin, tehtiin tosi hyvin. Tällaiset voitot antavat aina itseluottamusta.