Kobrat haki trillerimäisen viimeisen jakson lopuksi sarjapisteet Lapualle numeroin 74-76 (25-38), vaikka Pyrintö näytti jo nousevan itse kaivamastaan kuopasta.

Joukkueet etenivät tasatahtia loppuhetkille saakka ja loppu oli äärimmäisen jännittävä. Viimeinen minuutti oli jälleen Pyynikillä kuin parasta Hitchcockia. Peli vaihteli sulle-mulle-tyyliin, mutta ratkaisuksi nousi lopulta Damon Williamsin kolmen pisteen kori 50 sekuntia ennen loppua.

Ricky Minard sai mahdollisuuden tasoittaa pelin 10 sekuntia ennen loppua, kun Williams rikkoi häntä kolmen pisteen heitossa. Minard suttasi kuitenkin ensimmäisen vaparin ja Pyrintö joutui jatkamaan takaa-ajajana Kobrien aikalisän jälkeen (74-75). Pyrintö pakotti n Williamsin vapariviivalle. Hän pussitti ensimmäisen, mutta heitti toisen rautoihin. Jamal Jones haki hyökkäyslevypallon ja sai kai kaiken sähellyksen keskeltä heitonkin. Bullockin levypallon jälkeen Pyrintö ei ehtinyt enää heittämään.

Kobrat tuli Pyynikille ilman Mario Edwardsia ja lopulta kokoonpanoon merkitty Dom Morriskaan ei edes käynyt kentällä. Pyrinnön harmiksi Williams (20/5) sai lisää peliaikaa ja ratkaisuvastuuta eikä miehen käsi tärissyt tuttuakin tutumpiin koreihin heittäessä. Lopun vaparit ja kovan kolmosen mies naulasi sisään niin kuin tärkeissä peleissä on tottunut tekemään.

– Tiesin odottaa kovaa peliä ja sellainen tästä tuli. Pelasin tänään enemmän, koska kaksi pelaajaamme oli pois kokoonpanosta. Minulle tuli tänään myös paljon 1 vs 1 -tilanteita vaikkei se ole koskaan meidän ensimmäinen optio. Meillä on hyvä joukkue, jossa ratkaisut pystytään pelaamaan monelle pelaajalle. Tänään oli minuun vuoroni ja onneksi onnistuin niissä, entistä seuraansa kurittanut Williams pohti Pyrinnön sivujen mukaan.

Pyrinnön Antero Lehto harmitteli, että Pyrintö antoi ottelun alussa siimaa eikä kyennyt enää nousemaan voittoon.

– Ensimmäisellä puoliajalla tyydyimme samaan tempoon kuin Lapua. Halusimme ottaa Kobrien nopeat hyökkäykset pois, joihin hävisimme Lapualla, mutta menetimme samalla pelirohkeuden. Hyvin kurottiin toisella puoliajalla ero kiinni, mutta kun antaa noin paljon eteen, takaa-ajo syö myös energiaa. Vaikka Petri Heinonen on pelannut erinomaisesti, toisen ison sisäpelaajan puuttuminen näkyy etenkin puolustuspäässä, kun meillä ei ole torjuntauhkaa korin alla, Lehto näki.

Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen oli Lehdon kanssa samoilla linjoilla.

– Onnittelut Kobrille voitosta. Kobrat teki ensimmäisellä puoliajalla todella kovilla tehoilla pisteitä pallonhallinnoistaan. Meidän 7-0 alun jälkeen intensiteettimme olisi voinut kääntyä kahteen eri suuntaan, nyt se kääntyi passiivisuudeksi emmekä tehneet enää aloitteita. Ensimmäinen puoliaika harmittaa todella paljon ja otan omaan piikkiini, etten pystynyt kääntämään pelin suuntaa vaan kaivoimme taas itsellemme liian syvän haudan.