Lauri Markkanen oli pysäyttämätön Yhdysvaltojen NCAA-yliopistosarjassa, kun ”The Finnisher” tulitti 30 pistettä 30 minuutissa viime yönä. Markkasen johdolla Arizonan yliopisto voitti paikallisvastustajansa Arizona Staten 91-75 (45-25) ja venytti voittoputkensa kymmeneen otteluun.

Arizona haki irtioton paikallisvastustajaansa, kun ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia ja Markkanen syttyi ilmiliekkeihin. Lempinimen ”The Finnisher” ansainnut 19-vuotias suomalaislupaus nakutti kolme peräkkäistä kolmosta, joilla Arizonan yliopisto nappasi 29-12-johdon eikä enää katsonut taakseen.

Kokonaisuudessaan Markkanen teki ilmiömäistä heittotyötä: kakkoset upposivat 8/11, kolmoset 4/7 ja vapaaheitot 2/4. Yliopistoparkettien piste-ennätyksensä lisäksi Markkasen näppeihin tarttui 8 levypalloa, joista viisi hyökkäyspäässä.

– 30 pistettä ilman menetyksiä 30 minuutissa. Ehkä peluutan häntä 40 minuuttia seuraavassa pelissä ja katson saako hän tehtyä 40 pistettä. Hän on mieletön hyökkäyspään pelaaja, Arizonan päävalmentaja Sean Miller hehkutti tähtipelaajaansa.

Arizonan yliopisto porskuttaa NCAA-yliopistosarjassa kymmenen ottelun voittoputkessa.

Katso ottelun huippuhetket ja Markkasen loistopeli yläpuolen videosta.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Northeastern taas venytti voittoputkensa kahdeksaan voittamalla kotiyleisönsä -edessä Drexelin yliopiston 92-75 (38-32). Murphy oli tuttuun tapaan joukkueensa sveitsiläinen linkkuveitsi, jonka illan saldo oli 15 pistettä, 6 levypalloa, yksi riisto ja torjunta 33 minuutissa.

Remu Raitanen pommitti neljä kolmosta, kun San Franciscon yliopisto hävisi BYU:lle 75-85 (32-38). Erinomaista tulokaskautta pelaava Raitanen oli joukkueensa pistekärki 16 pisteellä ja 6 levypallolla 27 minuutissa. Raitanen nakutti neljä kolmosta kahdeksasta yrityksestä ja heitti kakkosensa 2/3.