Vasta 17-vuotias superlupaus hämmästyttää – toistamiseen Euroliigan viikon pelaaja

© Kuva: Getty Images

Real Madridin 17-vuotias slovenialaispelaaja Luka Doncic on noussut ryminällä eurooppalaisen koripalloilun huipulle. Superlupaus sai jo parina edelliskautena hienokseltaan vastuuta, mutta on tällä kaudella noussut joukkueensa tähtipelaajaksi.

Doncic siirtyi Real Madridiin vuonna 2014 ja jo seuraavan vuoden huhtikuussa hänestä tuli kautta aikain nuorin Real Madridin pelaaja, joka esiintyi Espanjan liigassa, kun hän oli 16-vuotias. Takamies on pelannut tällä kaudella hurjaa kautta tilastoiden Euroliigassa keskimäärin 8,2 pistettä, 3,8 levypalloa ja 3,7 korisyöttöä. Viikolla hän johdatti Real Madridin 80-75-voittoon Maccabi Tel Avivista jääden vain kahden syötön päähän tripla-tuplasta (10/11/8). Samalla hänet valittiin jo toistamiseen tällä kaudella Euroliigan vuoden pelaajaksi.

Doncic voisi halutessaan Espanjan kansalaisuutta ja edustaa Espanjaa maajoukkuetasolla, mutta ilmoitti syksyllä edustavansa Sloveniaa. Hänet saatetaankin nähdä ensi kesänä Helsingissä, kun Slovenia pelaa Suomen kanssa samassa alkulohkossa EM-lopputurnauksessa.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…