Ranskassa ja Argentiinassa palattiin joulutaukojen jälkeen tositoimiin. Antti Kanervon tarkkakätisyys ei riittänyt Roannelle, mutta Alexander Madsen pääsi Tshekin liigassa juhlimaan tärkeää voittoa.

Argentiinan liiga palasi pieneltä vuodenvaihteen tauolta ja Samuel Haanpään Obras Basket avasi vuotensa 86-93 (43-40)-tappiolla Peñarolille. Obras johti suurimman osan ottelua, mutta menetti otteensa päätösneljänneksellä ja Peñarol nappasi voiton.

– Heikko vuoden avaus. Vastustaja pelasi paljon viisaammin ja paransi pelin edetessä, kolme pistettä ja kolme levypalloa 10,5 minuutissa tilastoinut Haanpää pohti vuoden avausottelua.

Obras on voittanut nyt puolet pelaamistaan 24 ottelusta ja on eteläisessä lohkossa kuudes.

Tshekin liigassa Madsenin USK Praha otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti sarjakolmosen BC Kolinin vieraskentällä 71-69 (38-42). Madsen urakoi koko 40-minuuttisen kentällä ja tilastoi kuusi pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja yhden torjunnan.

Ranskan sarjat palasivat niin ikään joulutauoilta. ProA-liigassa Lassi Tuovin ja Erik Murphyn SIG Strasbourg hävisi vieraskentällä Paris-Levalloisille 65-75 (30-36). Murphy ahersi kentällä 21 minuuttia ja tilastoi sinä aikana kuusi pistettä ja kolme levypalloa. Strasbourg on voittanut nyt 16 pelistään puolet ja on tasaisessa sarjassa yhdeksäntenä.

ProB-liigassa Kanervon ja Matti Nuutisen Roannen takaa-ajo ei riittänyt Vichy-Clermontia vastaan ja joutui tunnustamaan vierasjoukkueen paremmakseen 94-96 (38-46)-lukemin. Kanervo oli hyvällä heittopäällä upottaen puolet kolmen pisteen yrityksistään keräten yhdeksän pistettä. Lisäksi tilastot karttuivat kahdesta levypallosta ja yhdestä syötöstä. Nuutinen heitti kolme pistettä ja otti neljä levypalloa. Roanne on voittanut seitsemästä viime ottelustaan vain yhden ja on sarjassa yhdeksäntenä kuudella voitolla ja kahdeksalla tappiolla. Sarja on äärimmäisen tasainen, sillä Roannen kanssa tasapisteissä on peräti kuusi muuta joukkuetta.