Korisliigan kakkospaikalla oleva Salon Vilpas ja Nate Buss ovat päättäneet yhteisen taipaleensa.

206-senttinen Buss ehti pelata Vilppaassa 13 liigaottelua 8,3 pisteen ja 4,1 levypallon tehoilla. Vilpas hakee uutta sisäpelaajaa, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että ensi viikon ottelut Korihaita ja Kobria vastaan mennään kolmella amerikkalaisella.

Esimakua tulevasta saatiin jo perjantain tv-ottelussa Vilpas-Karhu, jossa Buss jäi kokonaan ilman peliaikaa.

– Kun onnistuimme sainaamaan Juho Nenosen joukkueeseen loppukaudeksi, kävi selväksi, että tarvitsemme erilaista pelaajaa neljännen ulkomaalaisen paikalle. Naten vahvuudet, pelityyli ja pelipaikka ovat liian samanlaiset Juhon ja Matiaksen (Ojala) kanssa, valottaa Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo päätöksen taustoista Vilppaan tiedotteessa.

Vilpas on sarjataulukossa kakkosena Helsinki Seagullsin jälkeen ja se on voittanut kauden 21 ottelustaan 16. Ensi viikolla se kohtaa keskiviikkona Salohallissa Uudenkaupungin Korihait ja matkustaa perjantaina Lapualle Kobrien vieraaksi.

– Etsimme nyt selkeästi erilaista ison pään pelaajaa. Vaatimuksena ovat ennen kaikkea fyysisyys, kentän juokseminen, vahva rullaaminen palloscreeneissä, levypallopelaaminen sekä monipuolisuus puolustuspäässä. Jos kaikki menee hyvin, meillä on uusi pelaaja täällä ensi viikolla, kun aloitamme paljon kaivatun harjoitustauon. Seuraavat kaksi peliä mennään näillä näkymin nykyisellä kokoonpanolla, valottaa Iisalo tilannetta.