Kataja ei onnistunut varmistamaan jatkopaikkaansa Mestarien liigassa, vaan taipui romanialaiselle CSM CSU Oradealle jatkoajan jälkeen 101-91 (45-40). Oradean sankari oli peräti 42 pistettä heittänyt Martin Zeno.

– Tänään oli liikaa Zenoa. Olen nähnyt sitä kolme vuotta, kun valmensin häntä Bisonsissa, ja hän oli suuri syy kahden mestaruutemme takana. Hän näytti tänään, miksi hän on yksi Euroopan parhaista pelaajista, Katajan päävalmentaja Greg Gibson joutui toteamaan Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tämän sanottuani annan tunnustusta omilleni, sillä emme olleet ottelun alussa kovin hyviä. Puolustuksessa olimme koko ajan askeleen jäljessä emmekä pysyneet mukana missään. Toisella puoliajalla nousimme kuitenkin useamman kerran mukaan otteluun.

Oradea hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa hurjassa heittovireessä olleen Martin Zenon johdolla. Entinen Bisons-laituri upotti 14 minuutissa 20 pistettä ilman ohiheittoja ja siivitti romanialaiset karkumatkalle.

Katajan pelaamista varjostivat epävarmat suoritukset ja lukuisat pallonmenetykset, mutta vierasjoukkue onnistui silti pitämään eron siedettävänä ja Oradean taukojohto pysyi viidessä pisteessä.

Oradea jatkoi niskan päällä myös tauon jälkeen, mutta kuin varkain Kataja sinnitteli iskuetäisyydellä viimeisille minuuteille asti. Ottelun ratkaisun näytti jo iskevän Martin Zeno, mutta Rion Brownin kolmonen vei pelin jatkoajalle vain sekunti ennen päätössummeria.

Jatkoajalla kotijoukkue sai nopeasti pelinsä kulkemaan ja Kataja sortui ratkaiseviin virheisiin. Zeno ja Sean Denison nostivat onnistumisillaan Oradean jo kuuden pisteen karkumatkalle, eikä virhevaikeuksien myötä kaventunut Kataja-miehistö kyennyt vastaamaan romanialaisten rynnistykseen.

– Lopussa meiltä ehkä vähän loppui bensa. Olen pettynyt, mutta en voi olla liian ankara pelaajiamme kohtaan. Hävisimme hyvälle joukkueelle. Nyt pitää vain keskittyä ensi viikon otteluun kotona, Gibson sanoi.

Katajan tehomiehet olivat Rion Brown (23/4), Jarekious Bradley (21/4), Teemu Rannikko (17/4/8 syöttöä) sekä Joey King (16/2). Lisäksi Vesa Mäkäläinen toi tärkeitä tehoja etenkin puolustuspäähän.

Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan Kataja kohtaa kotikentällään turkkilaisen Pinar Karsiyakan. Edetäkseen pudotuspeleihin Katajan on voitettava ottelu, ja lisäksi tasapisteissä olevista joukkueista Avtodor Saratovin tai Oradean on hävittävä oma ottelunsa. Viimeisen kierroksen ottelut pelataan tiistaina 24.1. kello 21.30.