Kouvot (8/11) kohtaa perjantaina sarjakärki Helsinki Seagullsin (17/4) Töölön legendaarisella Kisahallilla. Seagulls on voittanut molemmat aikaisemmat kohtaamiset ja luonnollisesti se lähtee myös tulevaan otteluun suosikkina.

Vieraspelaamisensa kanssa koko kauden tuskaillut Kouvot pääsee vihdoin peliin ainakin lähes täydellä kokoonpanollaan ja väljän pelitahdin ansiosta joukkue on ehtinyt harjoituksissa tuomaan peliinsä myös uusia kuvioita. Ainakin harjoituksissa tekeminen on ollut korkealla tasolla ja meno maittanut.

Seagulls on ollut kauden ensimmäisen puolikkaan hyvin tasapainoinen joukkue. Se on voittanut yhtä vaille kaikki kotipelinsä (10/1) ja vieraissakin kymmenestä ottelusta seitsemän on päättynyt lokkiparven voittoon. Helsinkiläisten kausi alkoi mainiosti 11 voitolla kunnes ensimmäinen tappio tuli viimein marraskuun lopulla Uudenkaupungin Korihaiden vieraana (96-79). Väkevän alun jälkeen meno on hieman tasoittunut, sillä viimeisestä 10 ottelustaan joukkue on voittanut kuusi. Seagulls onkin ehkä hyötynyt juuri kauden alussa siitä, että joukkueen kokoonpano on pysynyt viime kaudesta pitkälle samana. Vaikka Kouvojen meno on sakannut vieraiss,a on joukkue voittanut kotonaan 10 ottelusta seitsemän. Viimeisestä 10 ottelustaan Kouvot on voittanut tasan puolet.

– Sarjajohtaja vieraskentällä on luonnollisesti mahtava haaste. Seagullsilla on ehkä syvin joukkue sarjassa ja sen kakkosviisikkokin voisi haastaa minkä tahansa aloitusviisikon tasaväkisesti. Kun siihen yhdistetään valmennuksen (konseptin) jatkuvuus, ei joukkueen kärkipaikkaa tarvitse ihmetellä. On hyvä juttu lajille, että pääkaupungin yleisö pääsee nauttimaan erittäin korkeatasoisesta koripallosta, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola pohtii seuran sivuilla.

Kouvojen sairastuvalta alkaa pikku hiljaa olla liikettä myös ulospäin ja coach Poikola onkin tyytyväinen viime päivien harjoitusten tuloksiin.

– Meillä alkaa pre-season olemaan ohi monessakin mielessä. Pikkuhiljaa telakka alkaa tyhjetä sairastapauksista ja loukkaantumisista. Arttu (Saarijärvi) on vielä sivussa, mutta saanemme hänetkin lähitulevaisuudessa kehiin. Olemme päässeet lisäämään uusia taktisia asioita molempiin päihin kenttää ja nyt meillä on jo vähän mahdollisuutta muokata pelaamista vastustajan mukaan – jopa pelin aikana. Silloin valmistautuminen meitä vastaan pelaamiseen ei ole liian yksinkertaista ja parhaassa tapauksessa voimme kontrolloida pelaamisen tempoa. Toistaiseksi olemme vielä olleet henkisesti liian heikkoja ja hyvä fiiliksemme on kulkenut käsi kädessä hyvän heittopäivän kanssa. Toistot ja konseptin vahvistuminen parantavat väkisinkin myös henkistä kuntoa tehden joukkuepelaamisesta parempaa. Siinä vaiheessa, kun pystymme pelaamaan hyvää koripalloa huononakin heittoiltana, olemme ottaneet todellisen askeleen eteenpäin. Katsotaan, olisiko se päivä vaikka perjantaina, Poikola toteaa.