Pyrintö on siirtynyt ruuhkaisista otteluviikoista väljempään, peli viikossa rytmiin. Sunnuntaina tamperelaiset pakkaavat bussiinsa tavallista enemmän eväitä, sillä suuntana on Joensuu ja vastassa maineikas Kataja.

Edellisen kerran Pyrintö vieraili Joensuun LähiTapiola areenalla ihan sarjan alussa, lokakuun puolivälissä. Silloin pahasti vajaamiehinen Pyrintö jäi pahasti Katajan jalkoihin jo ensimmäisellä neljänneksellä. Sen jälkeen on kuitenkin tapahtunut paljon. Pyrinnön sairastupa on tyhjentynyt ja kokoonpanoon ovat sittemmin palanneet Petri Heinonen ja Joonas Caven. Lisäksi joukkueeseen on otettu 4. amerikkalaisvahvistus Andre Stringer, joka tosin on tällä hetkellä 3. jenkki, sillä Wally Judgen tilalle Pyrintö ei ole vielä onnistunut löytämään sopivaa sentteriä.

– Kataja on kaikilla mittareilla liigan kärkeä. Joukkueessa on laajuutta, urheilullisuutta ja tietysti myös valtava määrä koripallon erikoisosaamista. Meillä on takana tämän vuoden ensimmäinen ehjä harjoitusviikko ja pääsemme haastamaan Katajan näillä näkyminen terveellä joukkueella. Miehistömme on harjoitellut kuluneen viikon hyvällä energialla ja olemme päässeet hiomaan pelaamista palaten perusasioiden ja tekemisen äärelle. Uskoisin, että Joensuussa saadaan aikaan tasokas ja viihdyttävä koripallo-ottelu, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen pohtii seuran sivuilla.